WordPress.com smäller upp mer reklam

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

I bistra tider kommer den. Fulreklamen. Vad var det jag sade i januari? För även på tidigare så juste gratisalternativet Wordpress.com's bloggar har det mer frekvent börjat dyka upp en reklamblaffa med AdWords. Den lägger sig ovanför artikelinlägget. Med andra ord mindre kul för sajter som DagensMedia som valt att använda Wordpress.com som en professionell bloggmotor. Nu kunde de lika gärna valt reklamtunga Blogg.se eller Metrobloggen.se. Dyker liknande reklam upp på Wordpress.org bloggar blir det lika...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Nu har jag inte så himla bra koll på olika licenser och sånt, men WordPress – den version du laddar hem till din egen server – är väl släppt under GPL ? Det innebär väl att vem som helst har rätt att forka den när som helst och sen släppa annonsfria versioner ifall wordpress.org skulle flippa ur och slänga in adwords.

  Inte för att jag tror det kommer ske…

 2. Nu har jag inte så himla bra koll på olika licenser och sånt, men WordPress – den version du laddar hem till din egen server – är väl släppt under GPL ? Det innebär väl att vem som helst har rätt att forka den när som helst och sen släppa annonsfria versioner ifall wordpress.org skulle flippa ur och slänga in adwords.

  Inte för att jag tror det kommer ske…

 3. Jag var lite väl konspiratorisk. Men det finns fler än ett WordPress plugin som smygit in AdWords reklam och visst verkar även Automattic behöva visa sina intressenter att det går att tjäna pengar på alla bloggägare, både .com och .org.

 4. Författare

  Jag var lite väl konspiratorisk. Men det finns fler än ett WordPress plugin som smygit in AdWords reklam och visst verkar även Automattic behöva visa sina intressenter att det går att tjäna pengar på alla bloggägare, både .com och .org.

 5. Tackar för tipset, ytterligare ett argument för mig att inte vänta med övergången mot egen WP-installation.

 6. Tackar för tipset, ytterligare ett argument för mig att inte vänta med övergången mot egen WP-installation.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.