WordPress.com smäller upp mer reklam

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

I bistra tider kommer den. Fulreklamen. Vad var det jag sade i januari? För även på tidigare så juste gratisalternativet Wordpress.com's bloggar har det mer frekvent börjat dyka upp en reklamblaffa med AdWords. Den lägger sig ovanför artikelinlägget. Med andra ord mindre kul för sajter som DagensMedia som valt att använda Wordpress.com som en professionell bloggmotor. Nu kunde de lika gärna valt reklamtunga Blogg.se eller Metrobloggen.se. Dyker liknande reklam upp på Wordpress.org bloggar blir det lika...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Nu har jag inte så himla bra koll på olika licenser och sånt, men WordPress – den version du laddar hem till din egen server – är väl släppt under GPL ? Det innebär väl att vem som helst har rätt att forka den när som helst och sen släppa annonsfria versioner ifall wordpress.org skulle flippa ur och slänga in adwords.

  Inte för att jag tror det kommer ske…

 2. Nu har jag inte så himla bra koll på olika licenser och sånt, men WordPress – den version du laddar hem till din egen server – är väl släppt under GPL ? Det innebär väl att vem som helst har rätt att forka den när som helst och sen släppa annonsfria versioner ifall wordpress.org skulle flippa ur och slänga in adwords.

  Inte för att jag tror det kommer ske…

 3. Jag var lite väl konspiratorisk. Men det finns fler än ett WordPress plugin som smygit in AdWords reklam och visst verkar även Automattic behöva visa sina intressenter att det går att tjäna pengar på alla bloggägare, både .com och .org.

 4. Författare

  Jag var lite väl konspiratorisk. Men det finns fler än ett WordPress plugin som smygit in AdWords reklam och visst verkar även Automattic behöva visa sina intressenter att det går att tjäna pengar på alla bloggägare, både .com och .org.

 5. Tackar för tipset, ytterligare ett argument för mig att inte vänta med övergången mot egen WP-installation.

 6. Tackar för tipset, ytterligare ett argument för mig att inte vänta med övergången mot egen WP-installation.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.