Seeding ersätter viral marketing eller bloggspam

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det fungerar inte riktigt längre att lägga ut ett uppdrag på ett polskt bolag där timanställda sitter och bloggkommenterar med betalande kunders URL:er.Ledsen alla SEO-företag.

Bluffen är genomskådad och bloggägarna vill inte direkt ha den typen av kommentatörer. Numera jobbar de webbkampanjsatsande företagen i framkant med ”seeding”.

Viral seeding är ett nytt sätt att jobba med viral marknadsföring. Engelska företag som GoViral och 1000heads erbjuder sina ”nätverk” av sedan tidigare kontrakterade ”insiders” verksamma inom olika hobby- och intresseklubbar eller ägare av bloggar. De anonyma personerna skriver sedan mer ”diskret” om, eller artikelkommenterar om, betalande kunders varumärken och produkter.


Dessutom ska företags mail- och spamfilter blivit blivit bra på att identifiera viral marketing kampanjer, med roliga klipp eller stora bifogade filer, att den framgångsrik distributionskanalen delvis hindrat viral marketing de senaste åren.

Patrick Gardner på svenska Perfect Fools berättade om att de jobbat med seeding för sin kund K-Swiss med kswissfreerunning.com. Vilket skulle gett 500 000 besök på en månad.

Leave a Comment