1177.se “Vården på webben” av Logica totalhavererar

In Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Rapport tar skattebetalarnas parti då de rapporterar att det CMS-relaterade Logica-projektet "1177.se", eller "Vården på webben", som innebar en ny webbportal för svenska vårdtagare totalhavererat. Någon leverans med skarpt innehåll finns inte överhuvudtaget. Trots att Logica redan fått minst 15 miljoner kronor betalt. Det totala uppdraget är värt över 60 miljoner kronor. Däremot finns ett ref.case hos Logica samt befintliga sidan 1177.se (verkar i skrivande stund ligga på samma VB-skrivna, utdaterade CMS som SKL.se). Projektet beställdes av...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 10:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Varför blir det så dyrt och varför fungerar det inte ?!?

  Problemet i det här fallet och i många andra upphandlingar den senaste tiden är att det är ett sådant stort fokus på tekniken och noll intresse av själva lösningen (något överdrivet kanske).

  När jag tittade på den här upphandlingen och vad de igentligen behövde så hade det kunnat göras för typ 2-3 mkr men sedan så har en It-avdelning med något extremt SOA intresserad itarkitekt ställt sådana så att det blir omöjligt att genomföra en enkel lösning. Vill minnas att ALLT!!! skulle vara så modulbaserat att man skulle kunna byta ut valfri del mot en annan produkt. Och jo just det ja det skulle vara en befintlig beprövad produkt som det skulle byggas på.

  Och hur måga beprövade och helt modulbasereade produkter finns det som kunde lösa alla deras krav och hur dyrt/svårt är det att anpassa dessa efter de behov som organisationen har.

  Det hade blivit bättre och billigare att göra en anpassad lösning som inte hade byggts på någon produkt alls.

  En önskan från mig är att det skulle bli minde fokus på vilken produkt man väljer och vad den kan och mer fokus på vad man vill kunna göra och vad leverantörer kan presentera för lösning.

  Informations och marknadsavdelningar ta tillbaka kontrollen för de system som utvecklas för er att använda……

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.