1177.se ”Vården på webben” av Logica totalhavererar

In Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Rapport tar skattebetalarnas parti då de rapporterar att det CMS-relaterade Logica-projektet "1177.se", eller "Vården på webben", som innebar en ny webbportal för svenska vårdtagare totalhavererat. Någon leverans med skarpt innehåll finns inte överhuvudtaget. Trots att Logica redan fått minst 15 miljoner kronor betalt. Det totala uppdraget är värt över 60 miljoner kronor. Däremot finns ett ref.case hos Logica samt befintliga sidan 1177.se (verkar i skrivande stund ligga på samma VB-skrivna, utdaterade... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Varför blir det så dyrt och varför fungerar det inte ?!?

  Problemet i det här fallet och i många andra upphandlingar den senaste tiden är att det är ett sådant stort fokus på tekniken och noll intresse av själva lösningen (något överdrivet kanske).

  När jag tittade på den här upphandlingen och vad de igentligen behövde så hade det kunnat göras för typ 2-3 mkr men sedan så har en It-avdelning med något extremt SOA intresserad itarkitekt ställt sådana så att det blir omöjligt att genomföra en enkel lösning. Vill minnas att ALLT!!! skulle vara så modulbaserat att man skulle kunna byta ut valfri del mot en annan produkt. Och jo just det ja det skulle vara en befintlig beprövad produkt som det skulle byggas på.

  Och hur måga beprövade och helt modulbasereade produkter finns det som kunde lösa alla deras krav och hur dyrt/svårt är det att anpassa dessa efter de behov som organisationen har.

  Det hade blivit bättre och billigare att göra en anpassad lösning som inte hade byggts på någon produkt alls.

  En önskan från mig är att det skulle bli minde fokus på vilken produkt man väljer och vad den kan och mer fokus på vad man vill kunna göra och vad leverantörer kan presentera för lösning.

  Informations och marknadsavdelningar ta tillbaka kontrollen för de system som utvecklas för er att använda……

Leave a Comment