Alla tyska bilmärken på Adobes webblösning för kundupplevelse, Mercedes-Benz.se ansluter

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Nu återfinns samtliga tyska bilmärken på Adobe. Mercedes ansluter till sina lokala branschkollegor Audi/Audi.se, BMW/Bmw.com och VW/Volkswagen.com när även den svenska webben går över på en Adobe AEM-installation. Företaget vill i sin nya skrud kunna hitta och skapa:

“Den speciella känsla (“experience”) som då och då infinner sig – något som idag måste ske kontinuerligt och i alla olika touchpoints

enligt företagets Global Marketing chef Natanael Sijanta. Det är först då Mercedes kan se fram emot en återvändande kund. Svenska Mercedes-Benz med mercedes-benz.se har precis gått live på den Adobe Experience Cloud lösning biltillverkaren jobbat på de senaste åren. Redan för två år sedan kunde vi uppmärksamma att Mercedes så smått börjat smyga in delar av Adobes portfolio (Adobe TagManager Widgetar, Tag Manager Media Optimizer/Adobe och Beacons Omniture/Adobe Analytics) i egna webblösningen.

Fler artiklar om ämnet:  Sitecore och WPP teamar ihop globalt inom "marknadsföringsteknik"

ÅF-portalen dealerlocator.mercedes-benz.com ligger fortfarande utanför AEM. I USA jobbar Mercedes-Benz med SapientRazorfish, men de ligger inte ännu på den modernare javaplattform som nu de svenska webbarna hyser sina förhoppningar till. Den svenska webben är samma som t ex mercedes-benz.de, mercedes-benz.co.uk och mercedes-benz.fr bygger på.

I Sverige jobbar bilföretaget med svenska Anegy och Infunnel (inom Marketing Automation). Tidigare har företaget dragits med några WordPress-licenser. Egna innovations och labb-sajten mercedes-benz.io ligger t ex fortfarande på WordPress CMS. Och jo, det finns några biltillverkare utanför Adobe. Porsche kör Episerver (av Knowit) i Sverige.