54% uppskattar god design, humor viktigt och det är OK bjuda på sin data

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Adobes ofta mycket pricksäkra “State of Content” rapport har släppts. Det kan vara värt att ta följande uppgifter med sig in i det kommande året. För visst är dessa påpekanden vad vi förväntar oss mer av under 2016 (globalt sammanställda siffror från 12 169 svaranden):

1. Efter blivit tillfrågade berättade hela 54% (i Japan var siffran 39%, i USA 64%) att de efter anpassad (responsiv eller adaptiv) skärmanpassning anser att bra design är viktigt (till ”design” hörde tilltalande layout och ett gott bildval). 59% vill hellre se vackert innehåll än något ”enkelt” presenterat. Uppgifter om vikten av god design har annars varit svåra att sätta fingret på och värdera.

2. 73% är fortsatt öppna för personaliserade rekommendationer som gör upplevelsen mer anpassad för mig. Och dela med sig av ett eller flera stycken av egen data. Här har inte så mycket hänt, MKSE.com använder ofta siffran 74% om samma personaliseringsvilja som kommer från en äldre Dynamic Markets 2012 rapport.

3. Hela 70% påstår att företag är enklare att relatera till om de kan visa upp humoristiska element.

4. Och 43% känner förtroende för ett varumärke efter de faktiskt köpt en vara från aktören. Det är nästan en fördubbling från de 23% som känner ett förtroende innan köpet.

5. 79% kommer sluta läsa ett stycke text om den inte är anpssad för deras mobiltelefon eller läsplatta. Och snuttifieringen fortsätter, hela 67% slutar läsa om texten är ”för lång”.

Leave a Comment