84% av läsarna kallar nya DN.se “katastrof”

In Facebook Open Graph, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Update: Nya, lite bredare DN.se på EPiServer CMS av Bink i Sverige/Ukraina har släppts. Det blev, liksom SvD.se, en sajt mer lik den fysiska tidningen. Och läsplatteeditionen om ni så vill. Det gör DN.se-gänget med hjälp av främst följande nyheter: Web Fonts som PublicoBlack för rubriker Ticker med nyheter, också med grafiskt typsnitt 50%/1 Arial Bildvisare med manuell bläddring samt bild byline i script (hela 110 external Javascript scripts används!) ”Sektionsmoduler” i högerspalt som automatiskt kan...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Att 84% av läsarna är missnöjda har du inga belägg för att skriva, det är 84% av de kommentarer du valt ut till en bloggpost där nya sajten presenteras av DN.se:s chef som är kritiska. Det betyder inte ens att alla dessa 42 är missnöjda, många ser kommentarsfältet som en kanal att framföra förslag på förbättringar direkt till chefen. DN.se har runt 1,5 miljoner unika läsare i veckan, att säga att 84% av dessa är missnöjda utifrån 50 kommentarer är inte rimligt. Titta på Twitter under hashtaggen #nyaDNse får du se en helt annan typ av omdömen.  – Andreas Rolfer, DN.se

 2. Nej, finns nog fler läsare på själva sajten än på Twitter. På Twitter stöter ni bara på alla backpatters från er lilla “media twitter-l337” som vill sälja ‘sociala media konsulttimmar’.

 3. jag ser bara kritik på twitter? skicka gärna rätt hashtag för #nyaDNse är över lag kritisk.

 4. Men vad fan Martin du kan inte skriva att 84% är missnöjda när ditt statistiska underlag är 50 personer då det knappast kan kallas representativt för den 1,5 milj stora läsarskaran. Skärpning!

 5. Nej, och ni kan sluta skriva under med “Glad”, för det har ni inte varit i mer än ett 30-tal trollkommentarer under året nu, MiniMedia Drupal …

 6. Haha! Touché. Sluta skriva strunt så får du säkert bättre kommentarer. Du får ju erkänna att 50 pers är lite tunt mot 1,5 milj?

 7. Det är det. Vart är uppgifterna om 1,5 miljoners åsikt då? Jag håller med övriga kommentarer här. Det mesta jag ser på Twitter och i kommentarerna är negativt. Att vid bloggpostens författande räkna på antal underskrivna kommentarer, subtrahera det som inte rörde bra/dåligt och ta procent på det var ett sätt för mig att ge en siffra på re-designen.
  Och 50 svar är ett inte helt förkastligt statistiskt underlag. Fullt jämförbart med när statistiskt underlag på kommunal nivå ska drivas in.

 8. Alltså driver du eller? Ingen har undertecknat kommentarer med Minimedia och att du sitter och stalkar IP-adresser och namnger någon som valt att posta under pseudonym är allt annat än okej. Det fattar du nog själv. Att du sen twittrar om det och sätter “Minimedia Drupal” som ämne är ju helt sjukt.

 9. Ola, razzmuz, visst finns det kritik på Twitter, men också hyllningar – det är en mer nyanserad bild även om det såklart är det fler som läser sajten än som Twittrar. Min poäng var främst att 50 kommentarer till ett blogginlägg av den här typen inte är det minsta representativt för alla DN.se:s läsare. Det är inte heller Twitter, men redan där framgår att det finns många som gillar nya sajten också.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.