Acquia och Drupal siktar mot börsen

In Drupal, Marketing Automation by MKSE.com Redaktion Martin Edenström30 Comments

Drupal-grundarens intressebolag Acquia är nära en börsnotering. Bolagets tillväxt samt senaste rekryteringar talar om att tiden är redo. Bolaget har bl a tagit in Salesforce/Buddy Medias CFO Dennis Morgan med erfarenhet från IPO:s samt CMO Tom Wentworth från Ektron.

http://m.c.lnkd.licdn.com/media/p/3/000/227/1ea/3a44b69.png

Noteringen väntas andra kvartalet 2014. CEO Tom Erickson har bekräftat samma sak till Bloomberg news i samband med att den femte finanseringsvändan på 68,5 miljoner dollar blev klar.

Acquia har gått från en omsättning på runt 9 miljoner dollar 2009 till över 160 miljoner dollar nu i år. Det gjorde även att bolaget placerade sig som etta i senaste INC500 software tillväxtlistan. När t ex marketing automation aktören Marketo gjorde samma sak förra året slutade det med en framgångsrik börsnotering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP

Inget tyder på att tillväxten inte kommer fortsätta för Drupal-konsulten och service-aktören.

Acquia kallar sig ett mjukvaruföretag och blir allt mer likt ett proprietärt CMS-bolag. Som Acquias CMO Tom Wentworth säger:

”- Acquia är vad som driver Drupal idag”.

Inte de öppen källkodsbidragande externa byråerna och webbkonsulterna. De fick 12 år på sig att ta Drupal vidare.

Kommentarer

 1. Det verkar inte som Acquias CMO helt håller med dig i det rätt upprepade argumentet, Mikke: http://www.cmswire.com/cms/customer-experience/acquia-just-another-cloud-hosting-provider-think-again-022508.php

  ”- Ninety nine percent of the time, if an enterprise is using Drupal, it’s using Acquia.”

  ”- Acquia is what is driving Drupal. It is playing the role of vendor and facing the challenge of getting Drupal in front of the right people.”

  Kanske har bolaget förändrats på sistone, men inte din syn på det?

 2. Min kommentar handlade om din rubrik. Drupal ska inte in på börsen, rubriken blir missvisande.

  Att en marknadsförare säger vad han säger får stå för honom, men om om man är insatt i Drupal så vet man att det är communitiet som driver Drupal framåt, inte något annat.

  Och det där med 99 procenten är ju bara påhitt. Det får också stå för honom. Acquia är ett stort företag, ja, Drupal har mycket att tacka Acquia för, ja. Men Drupal är inte lika med Acquia.

 3. Han är väl bolagets absolut främsta språkrör. I hans ansvar borde ligga att stämma av sådana påståenden med ledning och grundare.

 4. Bolagets främsta språkrör är väl snarare Dries, och hur var det med rubriken till artikeln?

 5. Tar du alla utvecklares, spärrvakters och innebandyspelares ord som sanningar? Det måste vara jobbigt att vara så kategorisk…

 6. Det blir så jobbigt att följa en dialog då du efterredigerar dem. Du skrev t ex 11:32 a.m., Wednesday Sept. 18: ”Så du tar alltså alla marknadsförares ord som sanningar? Intressant…” som nu är borttaget.

  Inget bolags grundare har lika mycket tid för kommunikation som en marknadschef.

  Jag använder Drupal tillsammans med Acquia då det inte alls är ett lika känt varumärke för gemene man. Ännu.

 7. Så du hittar på att Drupal ska börsintroduceras för att det passa dig bättre? Jag tror dessutom att du har fel – Drupal är bra mycket mer känt än Acquia.

 8. Åter igen officiella uttalanden och given information: ”.. Acquia and Drupal ..”. Hela tiden, överallt. Jag återger samma mening. Du ifrågasätter. Alla tycker det blir tröttsamt.

 9. Att sedan inte ens utläsa orden ”Drupal tillsammans med Acquia då det inte alls är ett lika känt varumärke” korrekt gör att jag undrar hur mycket i affekt du blixtkommenterar?

 10. Ingen blixtkommentar – Jag förstår helt enkelt inte vad du skriver. Menar du Acquia, eller menar du Drupal?

 11. Mikke försöker bara ge en rättvis bild till en provokativ titel. Det råder ingen tvekan om att MKSE fiskar klickningar med klatschiga titlar på inläggen. Dessutom så har Mikke och jag med för den delen haft rätt i att påpeka en del sakfel där MKSE fyllt ut eller blivit missinformerad.

  Och att hänvisa till att Acquia och Drupal är samställda är som att säga att vilken drupalyrå som hellst är Drupal men det eventuella undantaget att Acquia har den ekonomiska backupen att lägga fler utvecklare på att comitta kod till Drupal.

  I övrigt tror jag inte att ”Alla tycker att det blir tröttsamt”, det är garanterat 50% av dynamiken och nöjet med MKSE’s inlägg om Drupal, dessutom skänker de, som tidigare nämnt, en till sanning, en sanning som inte helt sällan ligger närme verligheten än MKSE’s tangenbord!

  //Danne, X-kraut och nuvarande Acquian

 12. Det är jättebra att folk engagerar sig och påpekar sådant man uppfattar som felaktigt. Men Mikke har haft en tröttsam och barnslig ton här så länge jag kan minnas och det (min åsikt) vinner man inga poäng på.

 13. Må så vara, men det kan man ju säga om MKSE.com också!
  Sen råkar jag hålla med Mikke i det mästa han skrivit här, det iallafall senaste året!

 14. Drupal’arna tenderar hålla med varandra i det ”mästa”.

 15. Ännu ett moget svar på mkse. Påpeka ett stavfel på en blogg med sakfel känns sådär!

 16. Säger inte att Drupal är Acquia. Bli politiker iställer för att driva en kass skvallerpress!

 17. Alla tycker det blir tröttsamt att läsa dina snedvridna påståenden Martin Edenström. Var någonstans står det att Drupal siktar mot börsen??? Skrattretande logik…

 18. Martin bevakar ett viktigt ämne och jag instämmer i kritiken.
  Synd att inte IDG eller någon oberoende part ser till att servera nyheter kring CMS.

 19. Fråga svenska Acquia varför de skickar pressmeddelanden med dessa ordalag istället för att ifrågasätta varför MKSE publicerar dem.

 20. Men det gör de, problemet är att de inte gör det tillräckligt ofta för att skapa en homogen grupp med ämneskommentatorer med den tillgängliga tid som krävs.

 21. När har svenska Acquia skickat ut ett pressmeddelande om att Drupal ska börsnoteras?

Leave a Comment