Adidas kombinerar SDL Web med Demandware för redigerbar e-handel

In Nyheter, Salesforce Commerce Cloud, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Även SDL har valt att teama upp med tjänstebaserade Demandware när sportjättens uppdaterade e-handel skulle formas. I januari 2015 rullades Adidas Demandware-lösning först ut. En lösning som handlades upp redan 2011 (!).

Därefter har Adidas sett en utmaning i att få hantering av content att funka bättre. Utan att för den delen överge Demandware.

E-handelns presentationslager låg sedan tidigare inom Demandware. Men med hjälp av nya SDL Web’s frikopplade arkitektur så gjordes en lösning på SDL innehåll enklare kunde redigeras och översättningar hanteras på samtliga webbsajter över hela världen.

Tillsammans med Adidas R&D har även en extension, en proxy lösning på Demandware plattformen gjorts som gjorde det enkelt att förhandsgranska & redigera innehåll i WYSIWYG läge utan att behöva publicera något till Demandware. Redaktörer och marknadsansvariga kunde mer i i lugn och ro jobba med allt material. Godkänt content publiceras sedan ut Demandware som replikerar till alla produktionsservrar.

Adidas har jobbat med Demandware sedan tidigare men inte i kombination med ett större CMS på detta sätt.

Tidigare i år var en av Adobes stora nyheter samarbetet med Adobe Marketing Cloud programvaran.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken lägger ned EFN online-TV, satsar på headless Contentful

Leave a Comment