Anledningen till TV3 iPhone app men inte responsive design

In iPad, iPhone, Nyheter, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Då MTG sent om sider släpper sina appar är det inte bara för TV3 (vars efterfrågan hunnits dämpats i appens frånvaro). Även TV8 och TV6 får mobil on-demand TV via egna, nya appar speciellt för iPhone och iPad.

  

Det är, liksom hos numera mycket erfarna TV4 (december 2009) och relativt erfarna Kanal 5 (snart två år på App Store) reklamfinansierade alster med reklaminledning (1-3 st. reklamer per klipp). Egna serier och dokumentärer erbjuds främst. Airplay-stöd och följ favoritprogram finns. De mest efterfrågade TV3-programmen är de som främst kommer erbjudas nu i augusti 2012. Reklam säljs ofta i paket tillsammans med gammelmedia som MTG-radio och MTG-TV.

Och att erfarenheten hos konkurrenterna TV4 och SVT, som sett till tittarstöd och intäkter även idag är mer framgångsrika, har lett till att de under 2012 delvis valt att lämna sitt app-stöd för responsive design lär inte kännas bra för MTG.

MKSE.com kunde berätta om de utdragna, delvis offshore-baserade projekten redan för 29 månader sedan (!).

Redan för två och ett halvt år sedan släpptes egna ”play-tjänsterna” TV8Play.se och TV6Play.se. Viasat ondemand appen släpptes sommaren 2010.

Men sedan dess har svångremmen dragits åt rejält internt inom MTG. Något som sägs vara den största anledningen till de utdragna förseningarna.

Genom Viasat har MTG tidigare jobbat med svenska/indiska iPhone-utvecklarna på Harbour front.

Leave a Comment