Ansvariga för IT-katastrofprojekten Skolplattformen och Hjärntorget vinner nya uppdrag för Sveriges två största myndigheter

In Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Stockholms stad Skolportalen och Göteborgs stad med motsvarande Hjärntorget har senaste året offentligt lynchats för sitt miljardslösande i de kontinuerligt misslyckade skol- och lärplattformsprojekten. Samtidigt vinner en av de ytterst delaktiga i flopprojekten flera nya, snarlika jätteprojekt nu 2021.

Det är svenska myndighets- och organisationsfokuserade e-learningföretaget Ping Pong som just vunnit inte bara en, men två av Sveriges största myndigheter som nya kunder. Försäkringskassan kommer framöver att använda Ping Pong för att utbilda och kompetensutveckla sin personal. Tillsammans med den andra nya kunden Polisen innebär det att Sveriges två största myndigheter har valt Ping Pong i år. Trots den massiva kritiken hos Stockholms stad och Göteborgs stad.

Vi har mer på samma ämne:  Telia avvecklar 75 legacy IT-system tillsammans med ServiceNow, utser fyra huvudpartners

I nio kostsamma år ska Göteborgs stads bråkat med sin lärplattform Hjärntorget, som till stora delar bygger på Ping Pong e-learning. Plattformen Hjärntorget valde Göteborgs stad att skrota för två år sedan efter massiv kritik från pedagoger, elever och vårdnadshavare.

Skolplattformen passerade 1 miljard i kostnader redan i augusti 2020. Det var även Ping Pong som låg bakom den del av Skolplattformen där känsliga elevdata var åtkomlig för obehöriga. Som ledde till en panikstängning. Ping Pong är en del tillsammans med Unikum som står även bakom delar av portalen samt Nova Software/Skola24 står bakom it-lösningen för närvarohantering inom plattformen. Den övergripande driften av Skolplattformen ligger hos TietoEVRY. Men det finns även en rad andra konsulter inne som ansvarat för delar av den hoplappande lösningen med flera lösningar under samma tak och med samma SSO.

Vi har mer på samma ämne:  Norsk AI-chatt dominerar i Sverige, vinner SJ, Systembolaget och Försäkringskassan

Ping pong säljer in sin tjänst som att den ska vara enkelt administrerad,, erbjuda hantering av stora datamängder, att servrar står i Sverige samt att det finns lojalitetsprogramsliknande, gamification-stöd för att motivera användare. Ping Pong AB omsätter 45 Mkr med en vinst om 9 Mkr (21%).