Audi och Cisco WebEx bygger bilkontorslösning, del av 2024-modellerna

In CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns mycket med än enbart Apple CarPlay och Android Auto där ute. Audi och Cisco har just slutit ett nytt partnerskap som innebär att nya appen ”Webex Automotive” blir kärnan i Audis ”bilkontorslösning”.

”Bilkontor” är en del av det som komma skall i 2024 års bilmodeller av tyska Audi. Det är nytt steg mot att även omvandla bilen till ett ”mobilt kontor”.

0 st
bilar sålde Audi 2022
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Vi är på en resa för att omvandla den uppkopplade bilen till en förlängning av den hybrida arbetsplatsen. Vårt arbete med ledande tillverkare som Audi ger kunderna nya förmågor, och ett säkert och smidigt sätt att hålla sig uppkopplade och vara produktiva, oavsett var eller hur de arbetar.”

Säger Jeetu Patel, EVP och General Manager för Security & Collaboration, på Cisco, i ett pressmeddelande. Audi menar att kunna arbeta var man än är har blivit ett allt viktigare behov för väldigt många. Den snabba utvecklingen av uppkoppling och 5g-baserad teknologi i olika fordon skapar nya möjligheter.

Webex Automotive är tänkt att laddas ner och installeras direkt i bilens inbyggda appbutik, och ger funktioner för mötestjänster och samarbete i bilen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper bolag specialiserade på IoT för fordon, flera biltillverkare på kundlistan