Belysningsföretaget kastar ut kundresefattigt WordPress och inRiver, Litium in

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Litium får sköta ny webb och PIM åt B2B-koncernen Aura Light som verkar inom belysningsbranschen. I ett initialt skede ska det handla om en övergång till Litiums CMS och PIM men på sikt även e-handelsplattformen. Målet med satsningen är att ta nästa steg i den digitala utvecklingen bland annat med hjälp av en tydlig närvaro på marknaden och stark utveckling via digitala kanaler.

Aura Light hade sedan tidigare sitt CMS i WordPress, PIM genom inRiver och e-handel i affärssystemet IFS. En lösning som aldrig riktigt lyfte pga av mycket administrativt arbete och en kundresa som inte hängde ihop. Camilla Stark, Head of Digital Channels på Aura Light, berättar att:

” – Koncernen valde Litium eftersom lösningen erbjuder en kostnadseffektiv plattform för såväl CMS, PIM och på sikt även e-handel. Litium blir ett viktigt stöd för våra digitala affärer”.

Till en början genom en svensk och en engelsk webb som sedermera kompletteras av lokala tyska, norska och finska versioner. 2019 ligger prioriteringen på ett starkt CMS och PIM medan e-handeln tillsvidare kommer ligga kvar i affärssystemet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova köper två nya byråer, nu över 600 anställda och 800 Mkr omsättning

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss