Bokus väljer Bizzkit PIM för att få kontroll över 20 miljoner böcker

In Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bokusgruppen, en av Sveriges största och e-handlare har idag efter en omfattande ”genomlysning av Europas främsta PIM” valt ut Bizzkit som ny leverantör. De båda aktörerna nu ska skapa bättre produkthantering för att ta e-handeln till nästa nivå.

Bokusgruppen har idag ett sortiment på mer än 20 miljoner böcker online, och Bizzkit PIM ska användas för att modernisera, indirekt kunna vinna marknadsandelar och även skala verksamheten internationellt på ett effektivare sätt. Bokusgruppen kallas sig tekniskt ”en DIY-utvecklare”, det innebär här att de kommer att nyttja en komponentbaserad systemarkitektur i sitt projektarbete. De ska identfiera egna, optimala system i en best-of-breed-uppsättning som blir skalbar och därefter kan agera som en första grund. Tillsammans med Bizzkit PIM i den grunden.

Bokusgruppen kallar sig Sveriges marknadsledande bokhandlare som med de kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en stor del av Sveriges befolkning. Utöver böcker i alla kanaler och format erbjuds också ett större sortiment av andra produkter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så blir InRiver PIMs nya integrerade ChatGTP stöd

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss