Börs-VD:ar på AI-bolag kritiska till all hype, avfärdar ”AI-magin”

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Pega, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Maj och juni har inte enbart bjudit på många fler realistiska, pragmatiska och faktiskt görbara presentationer och scenarios med AI. Det har även bjudit på regelrätt kritik och ifrågasättande av den extrema hype som fått pågå ett tag nu. VD:n för en av aktörerna med ”ai” i namnet sedan länge tillbaka, ofta frispråkige Tom Siebel på C3.ai, säger att:

0 st
samtidiga livematcher i schack värmde VD:n upp med innan keynote
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

” – Idag sysslar för många företag med triviala AI-projekt eller förlitar sig på externa integrerande partners för att försöka snickra ihop något som fungerar. Det här är absolut inget annat än stora och dyra experiment. Ingen har lyckats.”

Dessutom sade Pega Systems schackmästare till CEO Alan Trefler vid årets Las Vegas-konferens för några dagar sedan att:

” – Jag tror att det de flesta andra pratar om med ”AI agenter” bara är skräp. Denna fantasi om AGI, artificiell allmän intelligens, där agenter plötsligt på ett mystiskt sätt kommer att utföra saker…vi verkar inom hårt reglerade företag, vi vill kunna samarbeta med företag som vill kunna förklara hur deras arbete ska automatiseras. Att använda AI för att generera påtagliga, synliga och mycket precisa arbetsflöden, som även ska vara helt automatiserade och fungerar lika automatiserat som allt de här ”magiska agenterna” ska kunna göra…jag tror bara att vi inte är där ännu .. Det är mer vettigt att berätta sanningen. Vi har alla sett ”magin” förut. Det här är inte magi. Om du provar det tror jag att du kommer att förstå hur enkelt det är att skapa alla varianter av arbetsflödet du behöver för att verkligen automatisera allt, utan att hävda att någon agent kommer att ta reda på det.”

Även Salesforce har under 2024 valt ett mycket mer pragmatiskt och mindre bombastiskt, visionärt sätt att presentera sina framsteg inom AI. Dessutom med exempel snarare än enbart slides och egen statistik.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  PIM-integration med ChatGPT av Impact Commerce gav omgående ROI på flera hundra tusen