Bravida satsar på RPA, säljer in robotarna som ”nya kompiskollegan”

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Emil Dahlin Group CIO på Bravida och enheten Digital Development släpper idag loss egna RPA-programmet och Boten BraBot för service- och installationsföretaget Bravida. Bravida sysselsätter inte färre än 10 000 kollegor, så det märks att mycket energi lagts ned på att lugna befintliga medarbetare och visa på hur tekniken varken är farlig i sig eller för de anställdas jobb.

BraBot ska istället enligt informationen hjälpa de anställda med sysslor som att fylla ut formulär, skriva in uppgifter i system, extrahera data, scanna stora mängder dokument och mycket annat. Med undertonen att BraBot finns för att göra de anställdas jobb roligare och mindre repetitivt. BraBot ska tom. ses som en ny kompis och kollega.

”RPA bidrar med att aktivt genomföra uppsättningen av nya integrationer samt driva arbetet med ett genomtänkt informationsutbyte mellan system som underlättar vardagen för Bravidas medarbetare och kunder.”

Stod det när folk söktes till satsningen förra året. De skulle ha erfarenhet av MS Biztalk, Stream Serve, Blue Prism och/eller UiPath.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IT-projektet som gav titeln Di Tech Excellence Awards Årets CIO