Capgemini Idean bakom ny VR-upplevelse, utan glasögon för Ericsson

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Innovationspartnern Capgemini Idean står bakom en ny Customer Experience strategi för Ericsson som ska användas för att öka kännedom och engagemang om bolagets produkter på olika events och i fysiska sammanhang.

Ett av de första resultaten från samarbetet är en ny typ av VR-upplevelse, framtagen utan glasögon. Den går under namnet ”Black box”, berättar Mikko-Pekka Hanski Customer Experience Strategist och medgrundare Idean.

”Black box”, som användaren stiger in i, har fler rader skärm än en iMax och är helt anpassad efter att ge en VR-aktig upplevelse för användare som ska slippa ta på sig otympliga glasögon för att uppleva de nya tjänsterna.

Idean + Ericsson | Black Box from Idean on Vimeo.

Ericsson valde att visa upp en framtida vardag för en familj, hur de kommer i kontakt med produkter och tjänster som stöjds av teknik från Ericsson.

Även Electrolux har nu i slutet av juni presenterat sin bild om hur deras produkter väntas användas i framtiden. Den stod Head of Design Lars Erikson för, men resultatet verkade främst bestå av en massa fler skärmar, påklistrade på alla möjliga köpsapparaturer.

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabb och design thinking studios läggs ned, nya disruptiva trender under 2024

Leave a Comment