Clas Ohlsons ehandelsfokuserade VD gör om butiker till logistikcentraler, Kjell & Co ehandelsfokuserade VD lämnar

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Unde onsdagsmorgonen berättar Clas Ohlsons nya VD Kristofer Tonström att att egna onlinehandeln fortsatt öka, nu upp med hela 59% från föregående period. E-handeln online omsatte globalt 288 miljoner 2021 under en 3-månadersperiod, eller med 3,13 Mkr per dag (upp från 181 Mkr första kvartalet 2020). Bland de bästa marknaderna ska vara den finska. Det är runt 11% av den totala omsättningen samma period.

Mer intressant är det pågående arbetet som nämns i förbifarten om att ett arbete pågår där samtliga fysiska butiker håller på att stöpas om till:

“Snabbt ombyggda butiker som blir små logistikcentraler som kan skicka varorna direkt hem till våra kunder.”

Ett tillägg till 2020-tilläggen av curbside-leveranser, uppdaterad Click’n’collect och de andra pandemirelaterade åtgärderna Clas Ohlson gjort under den senaste 12-månadersperioden.

Ett omfattande och personellt samt logistiskt troligtvis mycket krävande arbete som ett icke native-ehandelsbolag (jämfört med säg, Foodora, Uber och Tiptapp). Clas Ohlson har även i höstas gjort om Hämta i butik för att bli smidigare och erbjuda endast 30 minuter från beställning till leverans i Sverige, Norge och Finland. Insprierade av Amazons samtida, svenska lansering. De, nya mindre egna distributionskanalerna i form av tidigare fysiska butiker är tänkta att avlasta den centrala online Clas Ohlson distributionscentralen. Clas Ohlsons distributionscentral i Insjön har tidigare i flera omgångar

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.