Clas Ohlsons ehandelsfokuserade VD gör om butiker till logistikcentraler, Kjell & Co ehandelsfokuserade VD lämnar

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Unde onsdagsmorgonen berättar Clas Ohlsons nya VD Kristofer Tonström att att egna onlinehandeln fortsatt öka, nu upp med hela 59% från föregående period. E-handeln online omsatte globalt 288 miljoner 2021 under en 3-månadersperiod, eller med 3,13 Mkr per dag (upp från 181 Mkr första kvartalet 2020). Bland de bästa marknaderna ska vara den finska. Det är runt 11% av den totala omsättningen samma period.

Mer intressant är det pågående arbetet som nämns i förbifarten om att ett arbete pågår där samtliga fysiska butiker håller på att stöpas om till:

”Snabbt ombyggda butiker som blir små logistikcentraler som kan skicka varorna direkt hem till våra kunder.”

Ett tillägg till 2020-tilläggen av curbside-leveranser, uppdaterad Click’n’collect och de andra pandemirelaterade åtgärderna Clas Ohlson gjort under den senaste 12-månadersperioden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

Ett omfattande och personellt samt logistiskt troligtvis mycket krävande arbete som ett icke native-ehandelsbolag (jämfört med säg, Foodora, Uber och Tiptapp). Clas Ohlson har även i höstas gjort om Hämta i butik för att bli smidigare och erbjuda endast 30 minuter från beställning till leverans i Sverige, Norge och Finland. Insprierade av Amazons samtida, svenska lansering. De, nya mindre egna distributionskanalerna i form av tidigare fysiska butiker är tänkta att avlasta den centrala online Clas Ohlson distributionscentralen. Clas Ohlsons distributionscentral i Insjön har tidigare i flera omgångarDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado köper upp bolag inom referral marketing


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon