Contentful rekryterar från konkurrenter, tar in 108 Mkr

In Contentful, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Contentful, som leds av svenskar som tidigare satt i Episervers ledning, tar in ytterligare 108 Mkr för fortsatt expansion.

Deras API-fokuserade content management system (CMS) är en i raden av lättviktiga ”headless CMS”, eller flat-file som MKSE.com skrivit mycket om de senaste åren.

Det baseras på Amazon AWS och är starkt beroende av CDN (ett för JSON och ett för binay assets). Allt är lättviktigt och den tyngre redaktionella produkten (”huvudet” i headless) hålls separerat från den digitala upplevelse besökare möts av. Huvudlösheten påstår även Contentful är bättre i säkerhetsaspekter och mot överbelastningsattacker.

Investerare denna vända var främst nytillkomna Benchmark Capital, men även Trinity Ventures samt tidigare ägarna Balderton Capital och Point Nine Capital.

Ett nytt San Francisco kontor ska öppnas och produkten ska vidare anpassas för försäljning mot Enterprise kunder.

Head-less är en välpopulerad nisch. Av WordPress-grundare med flera har följande alternativ poppat upp:

Sedan 2014 verkar:

  • Flot.io CMS
  • Dropplets CMS

Kastat in handduken. Det finns tom. en hel lista över Flat file CMS.

WordPres reaktion med ”fetklienten” Calypso ses av vissa som ett sätt att inte hamna efter Ghost och co’s framfart.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Specsavers ny jättereferens till Contentful, commercetools och Algolia

Leave a Comment