Dahl.se går live på Watson Customer Engagement och WebSphere Commerce Server

In HCL Commerce, Java, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Dahl Sverige samt Dahl.se har gått live med en ny sajt och e-handel som fokuserar på att förenkla kundernas vardag och deras affär. Hemsidan och e-shopen ska nu äntligen ha slagits ihop i en och samma lösning och ser till så att redaktionellt innehåll blandas med information om produkter och tjänster.

”- Fokus har varit utsidan-in tänk istället för tvärtom. Vad vi kan erbjuda är inte lika viktigt som vad kunderna vill ha så vi fick tänka i helt nya banor, både när det gäller säljstrukturer och UX”

Säger Johan Svensson, som är e-handelsansvarig på Dahl. Han fortsätter:

” – Informationssökning och köpflöde är anpassat för att fungera lika bra under hela köpresan både i mobilen, på läsplattan och på datorn. Det har lagts stort fokus på att underlätta för användaren att söka, filtrera och hitta rätt information, det som ofta brukas benämnas som ”time-to-find” – helt enkelt hur smidigt och snabbt användarna kan hitta just den information som de söker och kräver för att genomföra ett köp.”

Nya dahl.se är baserad på IBM:s e-handelsplattform WebSphere Commerce Server, som är en del av Watson Customer Engagement. Lösningen är utvecklad av e-handelskonsulterna på Fiwe och Fiwe Interactive har varit involverade i framtagande av design och UX.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

Leave a Comment