Designbyrån förfinar remote-processer, designar för startups under pandemin

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den nystartade designbyrån Grafikwerket omsatte 5 Mkr under sitt första verksamhetsår 2019 med kunder som Airbnb, Google AI, Google Ventures och Dreams. Då marknaden förändrades radikalt i slutet av mars ska grundarna valt fokusera på samarbeten med snabbrörliga, mer distansarbetande startups isätllet. Grafikwerket ska gjort hela 8 investeringar i onoterade bolag (senast Invajo och Coupleness) som man nu kommit att jobba nära med. Ett lyckat sista kvartal ska genererat en likvid som gjorde att bolaget hade råd med det.

Bolaget ska sedan dess utökat de egna remote-processerna (Google Design sprints) och varumärkesövningar för att fungera ännu bättre på distans.

“ – Redan innan krisen såg vi ett skriande finansieringsbehov för bolag med stor tillväxtpotential, men som fortfarande var för små för de institutionella investerarna. Det här behovet har nu bara blivit ännu större och det är precis de – bolag med stor tillväxtpotential och kapitalbehov – som stöter på stora utmaningar nu. Vi ser det därför som extra viktigt att fortsätta investera i utrymmet och stötta bolagen i sina operationella delar för att växa till nästa nivå. På det sättet kan vi hjälpa bolagen att växa och formge nästa generationens tech-under”

Säger Viktor Persson, Design partner på Grafikwerket.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss