Drupal 8 ska bli öppnast, integrera mot flest

In Adobe Marketo, CXM, Drupal by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Framtiden för alla CMS-tillverkare är oviss. Allt mer funktionalitet lämnar plattformen för att hamna i andra, mer nischade system som bättre utför just en specifik uppgift.

drupal_8_integrations

Vid inledningstalet under årets DrupalCon i Austin berättade keynotetalare Dries Buytaert om framtiden som man ser för Drupal och framförallt kommande Drupal 8.

Precis som alla andra CMS-aktörer tar Dries ”experiences” i sin mun och berättar att fokus ligger på att leverera upplevelser (som han även gjorde i vintras).

drupal 8 experiences

Det lite mer konkreta i den nya rollen för CMS:et blir att agera som en spindel i nätet och vara den bästa integrationsprodukten mot andra, affärsdrivande system. Drupal ska därefter främst sköta enhets/mobilanpassning, språkstöd, personalisering etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI överallt på årets stora Drupal Drupalcon, KitKat och Jägermeister på stora scen

Drupal med sin open source bakgrund kallar sig för den bäst lämpade för detta då de inte har samma intressen som proprietära aktörer. De sågar även konkurrenternas integrationsmöjligheter:

”- Their integration doesn’t exist. They’re toast.”

Men det är en sanning med modifikation då samarbeten mellan proprietära (och andra open source) CMS och t ex just aktörerna i Drupals överblick (Marketo, Akamai, Kissmetrics, eBay Magento) funnits på plats och tillämpats i flera år.

Planen för Drupal 8 skjuts samtidigt framåt, nytt preliminärt lanseringsdatum är mitten av 2015.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI överallt på årets stora Drupal Drupalcon, KitKat och Jägermeister på stora scen

Leave a Comment