Enferno tror på automatiserad prissättning

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

http://nordicecommerceknowledge.se/wordpress/wp-content/uploads/2012/05/enferno-competitive-pricing-410.png

Enferno tror att framgångsrik e-handel i framtiden bland annat ligger i automatiserad prissättning. I nära samarbete med de större prisjämförelsesajterna har de utvecklat en datakälla och tjänst, Enferno Competitor Pricing, som kan integreras i e-handelssystem för att hjälpa e-handlare att per automatiskt justera listpriser efter minutsnabba fluktuationer.

Tjänsten sätter rätt pris vid varje tidpunkt eller höjer priserna då konkurrenterna får slut i lager.

http://nordicecommerceknowledge.se/wordpress/wp-content/uploads/2012/05/margins-300x225.png

En egen ”värmekarta” visar vilka placeringar på Prisjakt, Pricerunner och Kelkoo som fungerar bäst. Och det är inte som på Google att överst alltid är bäst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

Enferno har även genomfört en undersökning där det visade sig att 81 procent av alla tillfrågade e-handlare tittar på konkurrenters prissättning när de sätter pris medan 39 procent av e-handlarna justerar priser på grund av varors popularitet.

Tjänsten ingår i Enferno Storm med prisanpassningarna går även att få som en separat tjänst i ett nytt erbjudande för 3000 SEK i månaden. Via API går det då att dra in samma prisdata i sina system och justera priser samt rapportera nya priser vidare till prisjämförelsesajterna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Klarna tar första stegen mot "Superapp", bygger in Pricerunner och Apprl

Leave a Comment