EPiServer skickar jurister på större Drupal-partner

In Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström15 Comments

Update: Under lördagen och söndagen har ett juridiskt litet krig utspelat sig mellan Maria Wasing, Marknadschef på EPiServer och NodeOnes VD Thomas Barregren.

Detta efter att NodeOne i tre veckor (om MKSE.com räknat rätt) använt sig av EPiServers namn i en 975*100 pixels annons på IDG InternetWorld.

NodeOne länkar även annonsen till en bloggpost där CMS:en jämförs.

EPiServer vill inte att deras varumärke används i andras marknadsmaterial. NodeOne tycker sig ha rätt till det eftersom de representerar och jämför en öppen källkodsprodukt som de inte äger. Om jag sammanfattat det hela rätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Nu har EPiServer en mini-Twitter kris med ett 40-tal tweets som tycker företaget hanterat ärendet fel. NodeOne ser så klart till att för att dra nytta av det globala Drupal-communityt och översätter all dialog till engelska. Men någon riktig viral spridning får inte tweetsen, troligtvis eftersom EPiServer inte är så välkänt i alla marknader och eftersom det skedde under helgen.

Hela situationen? En aning sent påkommet (se kommentar nedan) och i vår värld slutar det långsiktigt nästan alltid med fördel svaranden då det ska skickas slutna kuvert. Att svara med samma medel och glimten i ögat brukar fungera klart bäst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP

Kommentarer

 1. Update: Maria ska ha credd för att juristerna faktiskt hann fram med ett brev redan den 6/9. Det är NodeOne som varit sega med att få upp ärendet i deras bloggpost.

 2. Suck Martin, blir lite oproffsigt intryck det här när silkesvantarna åker på så fort det handlar om EPI. Nu väntar alla på nästa Drupalchock artikel som plåster på såren för alla i EPIsekten.

 3. Tappar inte hela MKSE’s ”oberoende” journalistik fotfäste nu när du inte är så ”oberoende” längre Martin?

 4. Relevant fråga, men hellre ett mkse med en lite beroende Martin än inget mkse. Vi i Drupalkretsar känner oss lite motarbetade ibland, absolut! ;) Jag vill ändå ge Martin cred för ett bra jobb med mkse!

 5. High road, Tomas! Bra! :) För övrigt är nog Martin varken mer eller mindre beroende nu än när han jobbade med Cybercom? ;)

 6. Whine2K på Epi som borde fokusera på att bygga bra produkter istället för att gnälla för att de blir jämförda med Drupal. Heja NodeOne, go get ’em – Sverige förtjänar bättre CMS och mindre licenspengar…

 7. What does that have to do with anything?

  I don’t speak or read Swedish, but I’m not sure I need a translator to figure out what you’re saying. So what if I’m transgendered? 

  Your observation is quite offensive, and absolutely unnecessary.

 8. Nodeone kunder som överger Drupal = Sonyericsson (WP), SF.se (epi), Bonnier (epi), LRF (epi utom LRFmedia)

Leave a Comment