Expressen.se släpper en experimentell sajt i månaden

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Det verkar som vi kommer få se Expressen varje månad här på MKSE.com framöver. Thomas Mattson berättar att i dessa experiementella tider för mediahusen väntas åtminstone en ny sajt var 30:e dag från tidningen. Målet är att lanseras, analysera och sedan bestämma sig för vad som fungerar inför framtiden samt går bra med nya typer av intäktsmodeller.

Nu i november är det tidningens 70-årsjubileum som är resultatet av arbetsgruppen ”Expressen Labs” senaste utveckling. En sajt med arkivmaterial från de första numren kring efterkrigstiden har släppts med mobilanpassat, bootstrappad tappning baserad på CMF och utanför centrala CMS-val som EPiServer och WordPress. Utvecklat ska Henrik Hansson och Petter Eek på Expressen Lab-utvecklingen gjort.

Liksom i alla andra experimentella mediahussajter nu efter sommaren är det fullt med större bilder, inlänkade poddar och en del delamöjligheter. Men inte mycket mer.

0
följare har Expressens tillhörande Twitter-konto

Nästan skumt att de svenska tidningarna inte rakt av tar trevliga, enkelt implementerade egenskaper som ”antal minuter att läsa”, ”sidleds/citat-kommentering” och relaterade artiklar-kopplingar rakt av från sina amerikanska förlagor.

Expressen har även lagt vantarna på ett eget speciellt namngivet Twitter-konto (med 5 följare just nu..).

Kommentarer

  1. Ser ut som om dom har gått på den där trendiga trend-trenden med att man ska blåsa upp innehållet för att inte högupplösta skärmar ska kunna visa mer än dom gamla.

    Dvs, man köper en större skärm med upplösning för att kunna se mer, och då gör sajtägaren allt större. för att ”det ska se likadant ut för alla”.

    Förhoppningsvis har detta mode dött ut, innan alla sitter med 150″ 16K-skärmar och läser rubriker som är halvmeterhöga.

    Gamla expressen var ju länge en smal 80-talsslips som satt limmad längs högra kanten på skärmen. som en bård.
    Och nu ska man kanske gå för långt åt andra hållet istället?

Leave a Comment