eZ Publish Enterprise 4.6 med fokus på CEM och App Readiness

In Ibexa, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

http://ez.no/var/ezflow_site/storage/images/ez-fp-2011/about-ez/events-news/news/ez-systems-unveils-new-tools-to-make-websites-more-adaptable-mobile-ready-and-easier-to-search/194590-4-eng-GB/eZ-Systems-Unveils-New-Tools-to-Make-Websites-More-Adaptable-Mobile-Ready-and-Easier-to-Search_right_column_box.pngeZ med Bertrand Maugain meddelar att förvärven Odoscope (som erbjöd Web Analytics och upplevelseoptimisering) samt Yoochoose (en rekommendationsmotor) finns med i nya paketeringen av eZ Publish Enterprise 4.6 (Annapurna).

Som MKSE.com skrev i augusti blev därmed den nya releasen en satsning, CEM-likt som alla andra internationella spelare, på bättre content analysering och optimisering. Tillsammans med möjligheten att kunna ”ge e-handels och intranät-rekommendationer” (direktkommunikation i realtid) med besökarna. Baserat på vad eZ lärt sig om besökarna baserat på nyhetsbrev, hänvisningswebbplatser och nyligen utförda rörelsemönster.http://ez.no/var/ezflow_site/storage/images/media/images/ez-odoscope-visual-map/152955-2-eng-GB/eZ-odoscope-visual-map_large.png

Just samma sak som EPiServer, SiteCore och Sitefinity satsat på senaste 6-12 månaderna.

Men 4.6 har även en typ av ett eget resposive design erbjudande som kallas App Readiness: Mobile Kit. Samt Apache Solr sök, TinyMCE 3.4 och uppdaterat REST API.

Nästa release, 4.7 Etna väntas i maj 2012.

Det är däremot tyst kring eZ:s halvårsgamla prestigeprojekt i Sverige 2011, UR.se. Sajten ligger i skrivande stund kvar på EPiServer.

Leave a Comment