Facebook Connect eller Google Friend Connect? Rpxnow.com!

In Nyheter, Övriga / Custom CMS, Social Login / OpenID, Sociala media / web2.0 by edenstrom2 Comments

Facebook Connect eller Google Friend Connect? De båda sammankopplande, sociala användar- och communitytjänsterna för sajter utkämpar för tillfället en ganska jämn kamp. Valet kan förenklas genom att välja Rpxnow.com.

Tjänsten med det lite krångliga namnet Rpxnow.com är ett API som låter besökarna visa upp sig och bli sajtmedlemmar. Oavsett om de kör Facebook Connect, Google Friend Connect, OpenID, Yahoo!, AOL eller MySpace.com. Skönt för oss webbutvecklare. Men vilka då? Finns det webbutvecklare som utvecklar någon av de sociala tjänsterna för kund ännu?

Svaret på frågan om valet av Facebook Connect eller Google Friend Connect, nu i början av 2009, är ingetdera. De som skaffar någon av tjänsterna idag är främst bloggare och då s.k. web2.0 intresserade ”early adoptors”.

Jag har dessutom svårt att se någon riktig funktionell eller kommersiell utväxling i dagsläget. Nästan två månader efter lansering verkar användarna hålla med. Ingen av tjänsterna har, i Sverige iaf, riktigt slagit. Idag innebär de mest en sido-widget som visar hur många ”fans” en blogg eller sajt har.

Kommentarer

Leave a Comment