Fortsatt låg tillväxt för Drupal Gardens, fokus skiftas

In Cloud / Förvaltning, Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Drupal Gardens har förvisso tripplat antalet användare, men det går på tok för segt. När WordPress.com hålar in miljontals nya användare varje månad står Drupals satsning kvar och stampar med blott 625 nya användare i veckan.

I september 2013 säger sig Drupal Gardens tjänsten ha totalt 100 000 användare. Förhoppningen 2011-2012 var att få in ett större antal novisanvändare som senare kunde stöpas om till betalande CMS-modul och supportkunder.

Acquia med CEO Tom Erickson har 250 anställda, en årlig omsättning på 44 miljoner dollar och har i fem omgångar tagit in 68,5 miljoner dollar i riskkapital.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Drupal 10 livsavgörande för plattformens framtid, det innehåller releasen

Det märks även att engagemanget från ägarbolaget Acquia är lågt. Den egna Drupal Gardens utvecklingsbloggen har inte uppdaterats fler än 2-3 gånger sedan i mars 2012. Fokus för stunden ligger istället på att tjäna pengar på att få ut nya September-släppet Acquia Cloud Free, en till en början gratis utvecklings-sandbox för Drupal utveckling.

Några av de större Drupal Gardens SaaS-sajterna ser ni genom att lista en reverse IP check på drupalgardens.com, IP 204.236.232.77.

Kommentarer

  1. Acquia kan vara nära en börsnotering. Växer så snabbt. Från US$ 1.4 miljoner 2009 till över US$ 24 miljoner 5 år senare. Tillväxten verkar fortsätta för INC500 software tillväxt-ettan från 2012. När t ex Marketo gjorde samma sak 2012 så slutade det med att de noterades.

  2. Acquia har dragit in totalt $68 miljoner dollar i riskkapital. Man tycker ju att en liten slant kunde ha gått till att rekrytera ett kompetent designteam.

  3. Jag fascinerades även jag över att inte mer hänt i 8:an gränssnitt trots så stora ”UX-satsningar” iscensatta av högsta ledningen. Samma sak gällde vid version 6>7 släppet. Verkar vara svårt för designers att göra sig hörda i releasecykeln? Men nu kommer fork’ar som Backdrop CMS kanske kanske styr upp gränssnittet bättre utanför stressiga och månghövdade utvecklingsteam.

  4. Jag har inte hunnit titta ordentligt på 8:an ännu, men från ett byrå-/utvecklarperspektiv så tycker jag att UX är helt OK nu. Det är svårt att optimera UX utan att bestämma sig för ett snävt use case och det viktigaste är att man kan anpassa det någorlunda smärtfritt.

    Däremot tycker jag att det är väldigt trist hur Acquia profilerar sig som företag. De är ju i praktiken en sorts galjonsfigur för Drupal och har möjlighet att sätta tonen för communityt. Jag hoppades att de skulle satsa på en fräsch, lekfull framtoning som så många andra amerikanska startups, men istället är det mossig/undermålig design (trots att Dries i flera år har pratat om vikten av att locka designers till Drupal), webinars, white papers och ett närmast komiskt tjat om ”enterprise”. Det känns som att förebilden är IBM snarare än GitHub. Visst, det verkar gå bra för dom, men det hade varit bättre för Drupal om de tog av sig gubbkoftan.

  5. Läste ett blogg-inlägg där bl.a. domännamnet togs upp som ett problem för Drupal Gardens. Skribenten målade upp scenariot att du sitter med kompisen på en bar och berättar om din nya DG site. Sen över musiken försöker du berätta URLen – ”www-drupal-gardens….” ”what?” ”drupal… d-r-u-p-a-l-gardens…” ”whatever…”. Där känns Tumblr, Blogger, wordpress enklare, och sånt spelar ändå en viss roll när folk väljer mellan så många olika plattformar.

  6. härligt med en mkse drupal disussion där inte drupal konsulterna skriker sig hesa med en förolämpningar och bara kastar ur sig dumheter. sådant drar ned hela för branschen!!

  7. Drupal Gardens är en produkt från Acquia och har inget med officiell grafik från Drupal att göra, förstår inte kopplingen?

  8. Nu är inte Gardens den huvudsaknliga inkomstkällan, men man jobbar på UX:et tro mig!

Leave a Comment