Går att spara in 17 Mkr på byte till headless CMS

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Storybloks headless-vänliga CMS har i en ny Forrester-undersökning pratat med ett gäng kunder som bytt plattform till Storyblok om ROI. Det är rätt imponerande siffror. De svarande skulle består av företag med 5000 anställda, ha en inhouse-enhet med 250 utvecklare och 250 innehållsskapare (rätt stora siffror med svenska mått mätt) och en årsinkomst på 2 miljarder SEK.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Storybloks undersökning visade därefter att det genomsnittliga företaget (av de deltagande kunderna) fick 582 % i avkastning på sin investering genom att använda Storybloks CMS. Lösningen ska ha ”betalat av sig själv på mindre än 6 månader”. Kunderna ska även sparat in i snitt 17 miljoner SEK på att använda ett centraliserat CMS.

” – Kundernas fina omdömen och erfarenheter har varit en fantastisk indikator för oss på vad företag kan tjäna på att hantera sitt innehåll med Storyblok. Vi befinner oss i en tid när företag utforskar andra alternativ än traditionella CMS-plattformar och upptäcker att headless CMS ger mer flexibilitet för företagets innehållsproduktion. Forrester-studien visar att Storyblok är värt investeringen.”

Säger Dominik Angerer, medgrundare och VD på Storyblok. Adidas, T-Mobile, Renault och Oatly står på Storybloks kundlista. De andra svenska kunder hittar ni genom att klicka pådenna länk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Alice Stenlöf A-DSGN går live på numera klassisk, svensk headless eCom setup