Happy Homes köper in Magento, EPiServer åker ut?

In Adobe Commerce / Magento, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Update: Happy Homes kompletterar erbjudandet i fysiska butiker med e-handelsförsäljning på en ny Magento open source. Därmed ligger den omfattande EPiServer-hostade lösningen som sköter digitala närvaron idag risigt till.

Men den nya sajten verkar inte helt utrullad ännu. Just nu återfinns alla lokala Happyhomes.se-sajter på sin sedvanliga gamla EPiServer som istället skickar heminredningsintresserade till en svårnavigerad och avskräckande karta som första insteg. E-handeln får leva separat på webshop.happyhomes.se.

Fokus har legat på hur produkterna ska presenteras och att det ska vara väldigt enkelt och snabbt att genomföra sitt köp. Man ska som kund få en känsla likt den när man får när man befinner sig i en Happy Homes-butik.

”- Vi har valt att börja med att erbjuda vårt tapetsortiment i e-handeln men resterande sortiment adderas löpande. Vi valde att samarbeta med IT-konsultbolaget Softronic kring utvecklingen av e-handelslösningen då de hade ett erbjudande som passade våra önskemål och stor erfarenhet av liknande lösningar så att de blir en bra rådgivare.”

Säger Maria Laamanen, marknadschef på Happy Homes.

0st
butiker är rätt knepigt klicka fram i mobil. Kanske en geolocation på sin plats

Happy Homes har närmare hundra butiker i Sverige. företaget har tidigare köpt in open source intranät på Umbraco av Osolo.

Magento-plattformen kallas numera för en ”strategisk plattform” i Softronics e-handelserbjudande (de har tidigare även fokuserat på just EPiServer Commerce).

Update: Softronic förtydligar för MKSE att både Magento och EPiServer fortfarande anses som strategiska plattformar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor dag för svenska Centra, vinner hela Paul Smith

Kommentarer

Leave a Comment