ICA uppdaterar apparna med självscanning, ”anti-stickyness” och ICA Kort lojalitetsprogram

In Android, E-handel, iPad, iPhone, Java, Lojalitetsprogram, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Oracle ATG Web Commerce, Oracle WebCenter Sites, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Apegroup har gått ut med vad de gjort med sitt ICA kundkonto på sistone. Apputvecklarna ska stå bakom det nya lojalitetssystem som ICAs uppdaterade app just försågs med. Målet med appen i nuvarande version ska varit att förenkla vardagslivet inom handel och matlagning. Detta innebar att alla ICA Kort-kunder skulle få ta del av sina lojalitetsprogramerbjudanden på samma ställe, i appen.

En av de mer avancerade uppdateringarna var att appen försågs med självscanningfunktionalitet. Nu går det att läsa av varor på plats i butik med appen istället för självscanningshandenheten. Det finns även en OCR-koppling som synkar varor som kunder istället hemma vill e-handla. Apegroup tog även fram synkroniserade shoppinglistor (som gick att dela till familjen). Men ICA Kort försvann inte, det blev ett komplement till appen. Kortanvändare måste fortfarande dra sina separata kort i kassan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oracle sparkar över 10 000, e-handel och CX värst drabbade

Den stora uppdateringen för receptdelen var insikten att tablet föredrogs av kunderna. Och den app-versionen försågs med ”anti-sticky mode”, att handsvepningar ovanför kameran på läsplattan fick agera navigationsstyrmedel. För att hålla iPad’en ren under matlagning. Kunder kan även få intelligentare shoppinglistor baserat på vilka recept från ICAs databas de lagat på sistone.

Coop har historiskt legat aningen för ICA inom området. De introducerade lavaheta ”voice” för shoppingslistor i sin motsvarande app redan i december.

ICA är en större Episerver användare och jobbar även med Doberman. De har efter många vändor valt Oracle ATG e-commerce lösning av bl a SapientRazorfish och DigitasLBi för sin samlade butiks-ehandel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voi ny frontande kund för Frontify, sköter Brand Guidelines i över 100 städer

Apegroup har jobbat med kunden i över sex år, men det senaste projektet bygger delvis på erfarenheter från ett annat lojalitetsprojekt. Det tillsammans med TryMe 2015/2016. Try Me gick back under sina första år och appen har nyligen även försvunnit från Appstore.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.