Ifpi Sverige släpper nya Sverigetopplistan.se

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SthlmConnection har tagit fram ny visuell identitet samt gjort design och utveckling av den nya digitaltjänsten för Sverigetopplistan. På Sverigetopplistan publiceras varje fredag de senaste topplistorna som inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Sverigetopplistan är Sveriges enda officiella topplista som baserad på försäljningssiffror till konsument från hela landet. I det nya sökbara arkivet finns försäljningssiffror från varje år sedan 1975.

Sverigetopplistan innehåller ett arkiv som spänner över 45 år och innefattar 16 olika listor inom både format och genrer med information om låtens titel, artist, omslagsgrafik, aktuell och historisk listplacering, antal veckor på listan och skivbolag.

Vi har mer på samma ämne:  Bazooka och SthlmConnection slås ihop, nu 43 anställda

Sajten bygger på React.js samt Framework Express.

Bakom Sverigetopplistan står musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige, som genom den nya webbtjänsten har ambitionen att göra detta unika arkiv tillgängligt för så många som möjligt. Ifpi Sverige representerar Sveriges musikbolag och säkerställer att musikbolag, musiker och artister får ersättning då deras musik spelas i exempelvis radio eller tv.