IKEA ska gå headless, satsar på ny Contentful CX och GCP strategi

In Oracle ATG Web Commerce, CDP, DMP, Contentful, CXM, E-handel, HCL Commerce, Headless / Decoupled CMS, Java, Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Contentful är inne i ett stim och en produktiv period där de får uppskattning från flera stora beställare som vill komma ur sitt arv av större, svårstyrda system som de tappat kontrollen över. Och det är inte alla IT-avdelningar som då litar på att en annan svitaktör ska klara sig bättre.

Contentful blev just ett alternativ för att låta Inter IKEA Systems B.V., IKEA Ingka och IKEA IT bygga en ny API-first och mikrotjänstebaserad miljö. Tillsammans med, och i vissa fall istället för de omfattande HCL Commerce/IBM Websphere Commerce e-handel och kundupplevelseprojekten som möbelföretaget satsat på senaste decenniet. Just HCL Commerce har däremot starkt ”IKEA-anpassat” egna produkten med:

  • Google GCP cloud stöd (IKEAs föredragna moln efter några större upphandlingar)
  • Omskrivning av HCL Commerce för att kunna agera ”headless” på ett bättre sätt med en mer öppen API-ekonomi och “microservice-driven” arkitektur för e-handelsprojekt
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo satsar på Zendesk, köper upp The Service Corporation

Eller ”CXM-lösningen” från Oracle 2013. Samt de tillägg på Dynamics 365, Power Platform och Censhare, Apptus som lagts till i IKEAs miljöer senaste åren. Jonatan Söderlind Product Owner Content Management är en talare på Contenfuls stora höstkonferens.

Även Electronic Arts (EA), Atlassian och Equinox är nya kunder till Contentful.