Inget CMS för Bonnier City.se

In Escenic, Javascriptramverk, Nyheter, Polopoly Atex, Sociala media / web2.0, Wordpress by edenstromLämna en kommentar

Nya city.se tas fram med byrån Bazooka och ska bygga på deras egenutvecklade (de har tidigare producerat egna CMS:et Bazooka Bazment) Feber.se bloggplattform. Systertidningarna Dagens Nyheter och Expressen återfinns på Polopoly och Dagens Industri ligger på en av IT-avdelningen egenutvecklad .NET-lösning.
City.se

Det framgår inte av det offentliga materialet, men lösningen från gamla Bonnierpartnern Bazooka lär varit mycket kostnadseffektiv, inte minst sett till licenskostnad och konfigurerings/utvecklingstid.

Ett intressant val när nybyggda tidningssajter som NyTeknik.se, Fokus.se, Resume.se, Svd.se och Aftonbladet.se de senaste kvartalen har valt, i tur och ordning, norska Escenic, amerikanska WordPress bloggplattform, svenska Roxen, Escenic och Escenic igen som CMS.

Tidningssajters val av CMS är högintressant. Innehållet är omfattande och mångfacetterat, tidningarnas läsare är bland de mest krävande webbesökarna samtidigt som tidningarnas journalister och skribenter tillhör de mest aktiva och verktygsberoende.

Leave a Comment