Inifrån Sveriges första VR-center Mission IX, Omnifinity Treadmill på ingång

In Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Nu har vi inte enbart VR-byråer som Emma af Robson och Caroline Roths Warpin’ Media men även en dedikerad VR-areana.

Igår deltog MKSE.com på öppningen av Mission IX på Södermalm i Stockholm, ett center som när det står klart ska bli en ”arkadhallslik” skapelse. Just nu är det mest en skol- eller kommunalbyggnadlik byggnad med några HTC Vive uppsatta i olika rum. Interiören har ännu inte ännu anpassats mer än så.

Men det ska det bli bättring på i november och december. Då anländer bl a MSE Omnifinity AB:s första Omnifinity-rullbandsplatta för att fysiskt kunna spela FPS-spel i VR. Det berättar säljansvarige Richard Guilfoyle för MKSE. Richard menar även att det faktiskt ska gå att småjogga på det 4,5 meter breda bandet när det finns uppmonterat i början av december.

0:- SEK
kostar det att lösa ett inträde

Dessutom ska allt inom kort anpassas för att bli en fullfjädrad ”Viveport arcade”. HTCs koncept inom samma område. Men ännu är det en bit kvar till att se ut som exempelbilderna HTC eftersträvar (se bild nedan).

Och känslan är att budgeten Mission IX skramlat ihop fortfarande bara är någon procent av vad internationella alternativ som The Void tidigare lanserat och startat upp i London och Dubai. Och just nu är skillnaden stor mot t ex vad svenska Starbreeze hittils visat upp och vill göra framöver med sitt nyligen uppköpta ”Enterspace” koncept.

Inträdet kommer gå på 140:- SEK per person, då får besökaren låna en Vive, Oculus Rift eller PSVR några halvtimmar.

Alla som väljer Oracles lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Kommentarer

Leave a Comment