Intranät med målet att rädda fler liv

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid berättar att de står bakom Sveriges blodcentralers nya intranät på SiteVisions intranätspaketering Social Collaboration.

Blodcentralerna är nöjda med att snabbt kunna förenklat samordningen av blodtillgång i Sverige. Från Ystad i söder till Kiruna i norr. Allt för att fler liv ska kunna räddas med bättre kontroll över blodet.

”– Användandet av vårt förra intranät var lågt, vilket är förståeligt med tanke på i vilket skick det var i. Vi behövde ett verktyg som bättre stöttade våra behov.”

Säger Malin Joelsson, vice ordförande GeBlod Kommunikation.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Skiddestinationen handlar upp ny partner och innovativ, engagerande webb inför säsongen

Ett av målen med projekten, utöver ökad kommunikation, var att enkelt kunna se organisationens tillgängliga blodlager. För att vid behov kunna flytta blodpåsar från en blodcentral i Sverige till en annan.

I intranätet kan användarna nu lägga upp en annons där man skriver om man kan avvara eller behöver blod samt hur många påsar och vilken blodtyp det rör sig om. Då kan alla blodcentraler i landet enkelt och snabbt se och svara på annonsen.