Kontextuell reklam blir del av CMS-funktionalitet, vad är OK?

In Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Här är en intressant del av CMS-artikeltyper jag vet flera tidningar börjar laborera med de senaste åren. Något som under 2011-2012 kan bli aktuellt även som del av hela CMS.

Stilbildande AdWords, eller produktionen av dagens TV-såpor för den delen, har visat att kontextuell reklam fungerar. Den får mycket fin CTR.

Något Aftonbladet.se (på Escenic) och Expressen.se (på Polopoly) vet och fortsatt använde i mer än ett och ett halvt år. Den förstnämnda var tidigt ute. Expressen.se byggde nu senast, tillsammans med WeUpNorth upp en hel WordPress-motor för att enkelt kunna hantera alla landningssidor som tillhör kontextuell reklam genom egna Polopolyn.

Nu senast började SvD.se på Escenic haka på och försökte få in kontextuella annonser för sin kund SAP (med MiniMedias PHP-lösning har SvD landningssidor på sap.minimedia.se).

Men denna gång reagerade Reklamombudsmannen och kritiserade Svenska Dagbladet SvD.se för otydlig reklam. Nu måste deras blåa ram ritas om. Den vart för inbakad i sin redaktionella kontext.

svd för kontextuell

De godkända konkurrenterna då? Vänsterställda Expressen.se kör sina annonser i samma storlek som högerkolumnpuffar med copy’n ”Annons” samt annonsörens namn som bild på en svart bakgrund. Även Aftonbladet,se använder precis samma recept och färg, dock med annonsörsnamn som text bredvid sin grafiska ”Annons” titel.

Mycket roligare och mer passande contentstyrning än t ex bannerhantering via CMS.

Här är kul om när det gick galet med kontextuell onlinereklam.

Kommentarer

Leave a Comment