Konvertera som Daniel Wellington med Olapic Instagram ”Instashop”

In Content Marketing, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Hemtex berättar att de öppnat en Instashop till sin Instagram. Och den ska fungera riktigt bra, konverteringen är upp och inredningskedjan är nöjda med att vara tidigt ute på plattformen.

0%
är tillväxten i klockbolaget Daniel Wellington de senaste 36 månaderna

Olapic Visual Commerce & Marketing Platform, och produkten Olapic’s Tapshop & Content Scheduler som erbjuder denna Instashop-mjölighet, bygger egentligen på den enda godkända länkningen, via Instagrams text i egna bio’n. Där köper man en egen tap.sh-länk, som t ex tap.sh/hemtex, den länkas sedan till en Instagram-liknande nytt flöde – med exakt samma kvadratiska rutnät om posts. Som nu ligger hos Olapic och ger möjlighet till både post-länkar, varukorg och allt annat. Rätt sinnrikt i väntan på att Instagram ska våga öppna upp mer.

Olapic ska ha Europas mest snabbväxande bolag, Daniel Wellington, som användare sedan länge. Men ska ni på ”Amazon-manér” ta efter exakt vad Daniel Wellington gör på Insta’ räcker det inte med att skapa ett Olapic. Daniel Wellington har nämligen gått vidare till vad nu nästa steg är och kör inte Instashopen i egna bio-texten längre. De fokuserar just nu mer på ett påkostat Kendall Jenner influencer samarbete.

Tjänsten fungerar även med ett schematiskt stöd och integration till Pinterest.

Allt om Instagram som kanal till er e-handel?

Skaffa stenkoll. Bokmärk MKSEs ständigt uppdaterade nyhetslista inom området.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbolags behov av content och DAM ökar med 500 procent, mängder av jobb ändå i fara

Leave a Comment