Lantmännen köper in nya Adobe Magento 2 B2B e-handelsplattformar med AI-stöd

In Adobe Commerce / Magento, AI, ChatGPT, Machine Learning, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lantmännen Maskin har i slutet av augusti släppt sin helt nya e-handel. Den tidigare webbplatsen hade begränsad funktionalitet som höll tillbaka verksamheten i att hjälpa sina kunder och nå sina strategiska mål. Lantmännen Maskin sökte en skalbar, mobilvänlig e-handelslösning med B2B-specifik funktionalitet som kunde hantera kraven på över en miljon SKU:er och 4000 produktkategorier.

Det mest brådskande kravet var att införa en lätt sökbar produktkatalog så att kunderna kunde se produktinformation och beställa reservdelar. Lantmännen Maskins långsiktiga mål för den nya lösningen var att öka omvandlingen och vara i framkant inom digitaliseringen i jordbruksbranschen. Vaimo, som rekommenderade en Adobe Magento 2 Commerce Cloud med B2B-funktionalitet, valdes ut som ny leverantör. Till den knöts ett Klevu AI-baserat sökverktyg. Klevus algoritm hjälper även kunder att matcha reservdelar med maskiner och erbjuder alternativa rekommendationer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  JABO väljer Optimizely och CGI i nytt DX och e-handelsprojekt

Lantmännen var för några år sedan en större Episerver-användare tillsammans med Valtech och CGI. Lantmannen.se är fortfarande en Episerver CMS-webb.

”Vaimo har arbetat så bra med vårt team och varit väldigt lyhörda för våra behov. Tillsammans har vi utvecklat ett fantastiskt samarbete för att hitta rätt tekniska lösningar för att lyckas med detta e-handelsprojekt. ”

Säger Emilia Nilsson, Solution Lead på Lantmännen. Lantmännen är ett jordbrukskooperativ bestående av över 10 000 person och norra Europas ledare inom jordbruk, maskiner och bioenergi. Lantmännen Maskin importerar och säljer jordbruksmaskiner, redskap, reservdelar och tjänster i Sverige under både egen kontroll samt genom samarbete med ett distributionsnätverk av handlare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid bakom Dollarstores nya e-handel på Litium Commerce Cloud

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss