lemoon blir värsta konkurrenten till sina partners

In lemoon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Det blir inte alltför många nyheter om nysläpp på Gunnar Nordström och Rickard Hanssons lemoon CMS (tidigare Mindroute).

Men nu har Cetec i Malmö har nyligen valt lemoon CMS för att skapa en lite lustig flash-tung sak med hackande pilar och en nyhetsticker.

http://www.lemoon.se/thumb/285x132/puffmallkonsultingaddtech.gif

Det mest uppseendeväckande inom lemoon annars är att bolaget, efter gratis-vändningen i fjol, nu valt att göra en ”180 grader” jämfört med alla andra, renodlande CMS-tillverkare och försöker ta tillbaka konsultingen in i huset.

De blir sina säljares och implementationspartners värsta konkurrent, med andra ord. Försäljningen av Way2IT för något år sedan verkar därmed ännu märkligare.

En referenskund till nya lemoon Konsulting finns, teknikbolaget Addtech.

Nej, lemoon, nu beroende av att uppgradera 3:or till 4:or och försöka ta 2000:- i supportavtal för dessa är långt ifrån lika kaxiga som för 36 månader sedan. Det sägs även att säljkontoret i Stockholm är nedlagt.

Kommentarer

 1. Verkar vara riktigt skarpa killar. När sjunker skeppet? Det borde finna utrymme för andra CMS att plocka kunder.

 2.  Vad säger deras (fd?) partners? http://www.lemoon.se/partners 

 3.  Vad säger deras (fd?) partners? http://www.lemoon.se/partners 

 4. Jag har inga problem med att Mindroute vill vara konsulter men det behöver vara någon form av fair play. För någon vecka sedan var deras budskap att de var bättre och billigare än alla andra på att implementera Lemoon. Det betvivlar jag å ena sidan och formuleringarna får väl kanske ses som ett olycksfall i arbetet men om det å andra sidan skulle vara sant så skulle ju det vara ännu mer problematiskt gentemot oss partners eftersom budskapet från Malmö då blir att vi är inkompetenta och dyra :-). Budskapet är justerat nu men förevigat här: http://twitpic.com/4puuwr

 5. Vi testade Lemoon för några månader sedan. Men kom inte vidare eftersom de ville ha betalt för att svara på frågor om verktygets kapacitet mot kund.
  Jag är van vid att det finns en viss försäljningssträcka på produkter och möjlighet att komparera system innan val. Men icke här så då fick det vara.
  Så partner till Lemoon är inte en option för oss.

 6. Jag tror att det blir en svår balansgång att hantera både partners och att själva vara konsulter. Det blir lätt intressekonflikter oavsett om alla har goda intentioner.

  Vi arbetar fortfarande mycket med Lemoon för de kunder där det passar, men jag får säga att det är mindre komplext att arbeta med EPiServer. Lemoon är ett bra verktyg så det är lite trist.

  /m

 7. Det balansgångsproblemet fanns ju delvis förut också när Mindroute ägde (delägde?) Way2IT. Även om det inte var lika uppenbart för utomstående kanske så var det ju i alla fall känt i branschen att Mindroute och Way2IT var ungefär samma sak.

 8. Det här låter ärligt talat inte som det Mindroute jag känner. Jag tycker alltid att de varit generösa med information och med sin tid oavsett om det gällt skarpa case eller mer lösa frågor. Är det något specifikt du undrar över så mejla gärna mig, [email protected] 

 9. Absolut, det är förstås helt korrekt, men poängen med att vi skiljde oss var ju (trodde jag, är inte delägare och var inte VD då) att Mindroute skulle kunna köra sin partnerstrategi fullt ut utan beroendeproblem. Nu när de säljer tjänster också är de tillbaka i samma läge fast med ännu tydligare beroende bara.

  Mindroute vet förstås själva vad som är bäst för dem och det skall jag inte lägga mig i.

 10. Absolut, det är förstås helt korrekt, men poängen med att vi skiljde oss var ju (trodde jag, är inte delägare och var inte VD då) att Mindroute skulle kunna köra sin partnerstrategi fullt ut utan beroendeproblem. Nu när de säljer tjänster också är de tillbaka i samma läge fast med ännu tydligare beroende bara.

  Mindroute vet förstås själva vad som är bäst för dem och det skall jag inte lägga mig i.

 11. Ja, alltså, precis som Martin E påpekar i sin bloggpost så är ju separationen mellan Way2IT och Mindroute lite konstig sett i skenet av vad som hänt därefter. I Way2IT fanns ju en fullt fungerande konsultlåda med Lemoonfokus i företagsgruppen. Men äsch, det är inte min uppgift att recensera det.

Leave a Comment