Jajja SEO-test av CMS fortfarande intetsägande

In Drupal, Easyweb, Escenic, Ibexa, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex, SEO, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Jajja höjde på några ögonbryn då de för några år sedan presenterade en rapport om vilka CMS som var bäst lämpade för SEO anpassning och arbete.

Dock var den intetsägande den enbart presenterade övergripande SEO-egenskaper baserade på en OTB installation. En tillämpning som aldrig används och gör CMS som Drupal och SiteDirect helt omöjliga att jämföra i listform.

Nu, två försök senare skickar Jajja ett pressmeddelande om att de anpassat rapporten efter kritiken och tagit med delvariablerna ”Modul” och ”Konsult” till de övriga ”SEO mätpunkterna”:

  • Indexering
  • Läsbarhet
  • Utseende i träfflistan
  • Bakåtkompabilitet
  • Mätning spårning och testning

Något som istället gör den än mer intetsägande efter nästan samtliga CMS som deltog nu får toppbetyget 5 av 5. Följande är alla ”bäst”:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  1922 algoritmer om hur Google och Yandex funkar har läckt

Jajja fick svar från alla tillfrågade aktörer utom EPiServer som, rätt sunt, valde att inte delta. Tidsbrist låg bakom. MKSE.com kan även lägga till att i 2008 års Jajjamätning blev CM Innovation SEO vinnaren EPiServer diskvalificerad då Jajja tyckte att ”ingen kunde implementera EPiServer moduler på rätt sätt för SEO”.

Intressantare var att i listan ovan få se prislappen på Xelereras egna (!) ”Drupal XEL 35”, samt se vad en Intelliweb WordPress kostar i utgångspris.

För er kunder som istället vill se vilka kollegor och konkurrenter som valt respektive CMS och med egna ögon bedöma hur väl deras implementationspartners lyckats med att välja ut, konfigurera, implementera och vidareutveckla på CMS-moduler – Klicka på MKSE.com-länkarna ovan och ta del av lite referenser från 2009-2011.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Matomo-konsulter och SEO-byråer vädrar morgonluft i GA4-switchen

Leave a Comment