Litium – Då nära konkurs, nu favorit hos riskkapitalister

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

E-handel är fortsatt hett och trots konkurrensen visade det sig en svensk mellanprisklassprodukt vara helt rätt nisch att satsa på för Jönköpingsbolaget litium.

För bara 2,5 år sedan sparkade bolaget en stor del av de anställda i en desperat omstruktureringsprocess som man försökte dölja genom frekventa produktlanseringar.  Varslen 2012/2013 kom i sin tur bara några år efter att bolaget storsatsat och slagit upp nya kontor i Helsingborg och Göteborg. Verksamheter som idag inte längre finns kvar.

Nu har man övertygat en grupp med börsnoterade fastighetsbolaget FastPartner i täten att gå in med 28 Mkr i två omgångar. En med svensk mått mätt ansenlig summa med tanke på den globala konkurrensen, marknadens mättnad och inte minst rådande börsläget där investeringen kan skett i ”sista stund”.

Hög tid skriva upp dig för insider nyheter varje vecka

Det är Göran Månsson, vd för Acrinova, som står för stora delar av de övriga pengarna. Acrinova, ett annat fastighetsbolag som lockats av kopplingen e-handel, skulle bara tidigare i veckan samarbeta med en nästan jämnstor e-handelsaktör, E37. Det samarbetet avbröts i sista sekund. FastPartner har även tidigare investerat i litium. Acrinova har stuckit ut hakan och menat att e-handelsklustret med sitt nya digitala stöd ska skapa 400 arbetstillfallen på den skånska slätten vid E4an och E6an.

MKSE har under 2014/2015 skrivit om hur bolagets prissättning, arbete med att förklara acceleratorer och idogt säljarbete lönat sig och man lyckats knyta till sig kunder som (i fallande ordning per lansering) Ballingslöv, Jollyroom, OBH, Paul Hall, EM.com, Skånska byggvaror, Resfeber, Hydroscand, Roswi m fl.

0Mkr
på en omsättning om 20,7 Mkr gick litium med enligt senaste årsredovisningen

Pengarna ska användas för marknadsföring och produktutveckling enligt ett uttalande från VD Christian Rosendahl.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska lantbruket digitaliseras med ny litium SaaS e-handel

Leave a Comment