Lufthansa byter IBM mot Adobe Experience Manager, når 140m resenärer

In Adobe AEM, IBM WebSphere Commerce, Nyheterby Martin Edenström

Lufthansa Group ska under 2019 satsat stort på att stärka sin digitala närvaro och förbättra kundupplevelsen över olika plattformar, berättar svenska Adobe för MKSE.com. Numera används en ny Adobe Experience Manager 6.4 som hjälper Lufthansa Group att snabbare förse sina resenärer med relevant information som WiFi-info och lokalanpassat innehåll på 14 olika språk mot de runt 140 miljoner resenärerna. Under kommande år flyttas även SWISS och Austrian Airlines över till Adobes plattform, för att på så sätt säkra mer enhetlig kommunikation mellan företagen.

“– Vi vill erbjuda våra passagerare nya tjänster av högsta möjliga kvalitet. Vi arbetar flitigt med att mäta våra prestationer och för att säkerställa en mycket lyhörd och personlig kundupplevelse.”

Säger Karsten Kraemer, Director of Digital Customer Group Portals på Lufthansa Group.

Fler artiklar om ämnet:  SJ släpper ny app, tror på Argumented Realtity för stressade resenärer

Strategin kommer efter 2016 års nyhet att Lufthansa tagit in bl a Designit och Wipro för att jobba med flygbolagets UX-strategi. Då bland annat på den IBM WebSphere Portal lösning som användes tidigare även mot externwebbskunder. Inom transportsektorn och aviation är även svenska SAS är en storanvändare av Adobe AEM. Tillsammans med resebolaget SJ.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  Svensk Magento-partner lever som man lär, egen e-handel med plugins för 50 000:-
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss