Lunds Tekniska Högskola handlar upp socialt intranät, överger Drupal-strategi

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lunds Tekniska Högskola (LTH) berättar att de ämnar ”modernisera verksamheten” genom att skapa ett socialt intranät med hjälp av SiteVision.

Därmed går LTH, en del av Lunds universitet, mot storebrors mångåriga förespråkande av Drupal CMS. En Drupal 7-plattformsinstallation och omfattande kompetensuppbyggnad som i mer än sju år varit viktig för open source plattformens fäste i främst det offentliga Sverige. Så sent som för 10 månader sedan byggde Prime och Odd Hill nytt på Drupal för Lunds universitet.

Arbetsklimatet ska bli modernare med det sociala intranätet menar organisationen. Intranätet beräknas lanseras under hösten och ska driftas i SiteVision Cloud. LTH använder sig av Limepark som implementationspartner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Semcon lanserar Aleido, bolag inom "digitala eftermarknadslösningar" med 850 anställda

LTH är en anrik fakultet inom Lunds universitet med ca 1 800 medarbetare. Universitetet rankas dessutom som ett av de 100 bästa universiteten i världen. Lth.se är externt en TYPO3 CMS användare.

Alla AI / Machine Learning investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.