Matteboken.se för grundskola till gymnasium live på Umbraco

In Responsive Design / Mobilwebb, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Obviuse har skrivit en föredömlig casebeskrivning över vad de jobbat på tillsammans med kunden Mattecentrum.

matteboken

Matteboken.se är en komplett mattebok från grundskolan till gymnasiet. Uppdraget har bestått både av att förstå, förenkla och lyfta fram fungerande delar av femåriga Mattenboken. Uppdraget startade 2013.

Nya Matteboken är byggd på Umbraco CMS 6. Uppgiftsmotorn är javascriptbaserad med ramverket AngularJS. Matematiska uttryck visas i dynamisk text med LaTeX-ramverket MathJax. Typografisk text hanteras genom Fonts.com. HTML/CSS-ramverket är responsivt och baseras på REM-skalning för att anpassas i storlek mellan totalt 5 olika lägen beroende på enhetens storlek. Det används en vektorbaserad SVG-sprite för alla grafiska element som inte kan återskapas med CSS samt en kompletterande PNG-sprite (i vanlig och dubbel upplösning) för de få element som inte kan återges i vektorer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact adderar tre nya till ledningen, samtliga från svenska Columbus

Matteboken är rakt igenom anpassad för högupplösta skärmar (populärt kallade Retina-skärmar), men trots det är den totala storleken för ramverkets grafikfiler endast 115kb.

Leave a Comment