Microsoft köper Xamarin, prislappen lockade

In Android, iPad, iPhone, Microsoft .NET, Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Xamarins möjligheter att på en och samma utvecklingsplattform bygga iOS-, Android- och Windows-appar utifrån samma kodbas intresserar Microsoft så mycket att de köper bolaget.

Uppköpet ska gått på strax under en halv miljard dollar. Microsoft uppger att Xamarin har 15 000 kunder i 120 länder.

Affären är snarlik så Adobe köpte Nitobe för at komma åt PhoneGap (Apache Cordova), trots att de strax därefter tvingades släppa produkter all egen vidareutveckling open source.

Xamarin är känt för att ha en rejäl prislapp. Det kostar även att komma igång i Xamarin-projekt, vilket avskräckt många som labbar med hybrisappar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mölnlycke sitt healthcare-molnstöd från Salesforce, Optimizely, Riva och Microsoft

Frågan är om Xamarin, trots sin nuvarande popularitet, har framtiden för sig. Produkten är helt beroende av rendering via web view och prestandaoptimering är en stor del av dess utvecklingsprojekt. Många idag är mer imponerade av Facebook React Native ramverket och dess oberoende av Javascript i runtime samt state-hantering.

Kommentarer

  1. ”Produkten är helt beroende av rendering via web view”. Stämmer verkligen det? Grejen med Xamarin är väl att man utvecklar native-appar med ”native-UI” men där all annan kod kan delas (icke-UI-kod). T.ex. använder man Interface builder för att göra UI:t till iOS i Xamarin.

  2. Du har helt rätt Björn.
    Xamarin är absolut INTE beroende av webview rendering.
    Har själv använt Xamarin i flera år.

Leave a Comment