Mobila intranät trenden ökar snabbt

In Intranät, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Mobila intranät i delvis native- eller wrappat format verkar bli en trend för hösten 2012.

Efter fjolårstrenden sociala intranät kommer nu mobila intranät.

På andra sidan Atlanten har eBay gått i bräschen för sina 16 000 anställda och lanserat det egna, mobilanpassade mobila intranät appen The Hub.

Appen lanserades i samband med att det nya intranätet togs fram. Den innovativa, mobila app’en för alla anställda följer “What six things do people need while mobile?modellen väl och erbjuder både aktiekurs, videos, rumsbokning, personalkatalog och kalender.

eBay ska valt att bygga systemet själva efter att insett att de anställda krävde och populerade en ”Yammer-lösning”. Men eBay vart besvikna på funktionaliteten i Yammer och valde därefter även bort NewsGator, Jive, Ning och Chatter efter en förstudie.

I den här svenska rapporten svarade enbart 1% att de hade ett mobilt intranät. Mobila intranät går så klart även hand i hand med responsive design trenden.

Kommentarer

 1. Seminarium: Mobila intranät och så blir en världsledande App till!
  http://signup.nansen.se/

  Den 11:e oktober klockan 08:30 är Du mer än varmt välkommen till Nansens nästa frukostseminarium.
  Vi gästas av självaste Kalle Paulsson från Propellerhead. Han prata om hur den uppskattade appen Figure, som toppat nedladdningslistor världen över, togs fram. Vi får lyssna till förutsättningar, teamsammansättning do’s and don’ts och mycket mer inom ett App-projekt.
  Vi kommer dessutom titta på det färska fenomenet mobila intranät. Allt fler anställda världen över kräver tillgänglig, funktionell och säker tillgång till interninformation och kommunikation via läsplatta och olika smart phones.
  Skriv upp er fort, platserna brukar gå åt!
  Varmt välkomna, vi ses på Drottninggatan 92, 3 tr i Stockholm.

Leave a Comment