MKSE 🎿Sportlovsläsning Intervju: Responsive Designs Upphovsman

In Nyheter, Responsive Design / Mobilwebbby Martin Edenström1 Comment

”Mobilegeddon” både PR-stunt och allvar enligt responsive designs upphovsman

Nej, webben är inte annorlunda idag jämfört med igår. “Mobilegeddon” är både en hype och ett PR-stunt från branschen. Men under ytan av förändringarna som iscensattes den 21 april finns andra implikationer som bör vara på alla digitala chefers agenda.

0%
har en snittwebbplats ökat med i storlek på bara några år

Det anser Ethan Marcotte, populärt kallad “Father of Responsive Design”, som MKSE.com har pratat med i samband med konferensen From Business To Buttons. Det har gått fem år sedan Ethan definierade begreppet av en sammanhållen designupplevelse på webben och satte den rådande branschstandarden.

” – Användare förväntar sig mycket mer av mobila sajter än vad de gjorde av den tidigare webben.”

Förväntningarna bland användare på deras digitala upplevelse ökar ständigt. Det ska gå snabbare, vara mer tillgängligt och mer personligt.

Ethan berättar han upplever det fantastiskt att Google i sina rekommendationer under 2015 konsekvent använt responsiv design som en standard rekommendation för varje webbplatsägare. Ett föredraget sätt att börja i arbetet med mobilanpassning. För att inte hamna utanför i sökresultaten i aprilförändringarna, som just slog igenom.

Men mer viktigt än allt annat är den förståelse för en webbplats storlek som kommer med mobilanpassningar, anser Ethan.

Under några få år har en given webbsidas storlek i snitt ökat med närmare 700%. Samtidigt som det blivit oacceptabelt att inte vara fullt tillgänglig över bärbara enheter och mobiltelefoner.

Detta håller inte och är något som borde tillhöra branschens dåliga samvete. Fortfarande finns mycket kvar att göra.

Inte bara för västvärldens användares datatrafikplaner och tröttkörda mobilprocessorer. Snarare då fler kontinenter inom mycket kort tid väntas mötas. Flera typer av forskning visar att Asien och Afrikas enorma mängder tillströmmande användare snart även kommer bli en stor del av Europeiska och amerikanska företags vardag.

Några som anpassar för en responsiv, kontinentoberende upplevelse responsivt och gjort det riktigt bra är bl a engelska tidningen The Guardian och BBC.

Det är viktigt att i projekt bygga in väldigt enkla delar av berörd information och tjänster, tillgängliga för användare som anländer på mycket enkla enheter och skärmar.

Det är framtidens responsivitet.

Kommentarer

  1. “Businesses must rethink their platforms to cater to this new group of consumers. Companies must positively engage them and deliver services they can use,” saysVenkat Dandibhotla, director, Industry Strategy & Insight at Oracle.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.