Moderat.se: Ekar tomt, länkar ut och är trasig

In Chatbots, Community, Facebook Pages, litium, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Inför riksdagsvalet 2010 har MKSE.com tittat närmare på partiernas mest värdefulla kanal: Deras webbplats. Partiernas profilerande, interagerande och ekonomiskt viktiga (det är här bidragen kommer in) ingång till medborgarnas val i september. I sina nuvarande former har MKSE.com stött på både möjligheter och utmaningar.

Det ska även tilläggas att många webb/CMS-projekt sägs vara på gång under första och andra kvartalet 2010. Moderat.se på en Litium CMS från hösten 2008 är borgarnas främsta vapen. Samtidigt som Sossarna onekligen imponerar ser det väldigt mörkt ut för största konkurrenten i Riksdagsvalet. Eller snarare ser det tomt ut.

  • Enbart tre artiklar på löpet. Växa i höjd är OK numera, Nya Moderaterna. Startsidan består dessutom av många ”rena utlänkningar” till enstaka sidor eller funktioner på FaceBook.
  • Facebook Pages titelval som ”Stöd oss” känns dessutom som en aktivitet Moderat.se borde äga.
  • Moderat.se startsida jobbar annars hårt med standardversioner av externkällewidgets (t ex Youtube som onödigt nog återkommer två gånger). Dessa externkällewidgets är per default är ihopstängda och kräver ett extra detaljpekande klick. ”Genvägar” borde väl inte kräva ett extra klick?
  • Medlemskapet i form av communityt Mina Sidor är enbart för befintliga partimedlemmar.
  • Och VARFÖR är inte http://www.moderaterna.se som partiet äger re-directad eller helt aktiverad? Det måste vara fler än jag som instinktivt vill använda den.

Läser du MKSE.com i din vardag? Ge mig din röst i YABA 2010! Det enda som krävs är din epost och ett klick. Allt annat är redan ifyllt! Rösta i YABA!

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Casall Sport tar in e-handelsexperter, kravställer Litium-partner

Kommentarer

  1. Jag vet faktiskt inte vad jag ska förvänta mig av ett partiwebb, vet hittills i alla fall att jag sökt mig till andra kanaler för att hämta info. Partibundna webbplatser är jag starkt misstänksam mot – själva meningen med webbplatserna är ju att vara ensidiga och att representera partiets bästa sida – och just detta är inget som intresserar mig :)

Leave a Comment