Mycket att vinna på fler kundrecensioner för svenska e-handlare, menar ledande norska Lipscore

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Norska Lipscore Ratings & Reviews vill gärna nå ut till fler i Sverige. I samband med detta har man tittat närmare på hur olika svenska e-handlare hanterar och presenterar kundrecensioner i mars 2021. Det visar sig att 45 procent av de undersökta e-handlarna visar inte kundrecensioner överhuvudtaget, medan 34 procent har svårt att få kundomdömen i sina webbutiker. Det överraskar MKSE.com martech- och Norge-expert Ole Martin N. Evensmo från Springboard Martech som analyserat datan.

“- Produktrecensioner har en mycket positiv effekt på konverteringsgraden, SEO och kundförtroendet, något som bidrar till ökad omsättning. Det har varit ett av Amazons fokusområden i många år. Det överraskar mig att svenska e-handlare inte satsar mer på detta.”

Evensmo har jobbat med företag som Elgiganten

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.