Nibe rensar bort för dyr och krånglig Episerver på 40 webbar efter bara två år

In Nyheter, Pega, PIM, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid berättar att de vann uppdraget att ta fram nya Nibe.se på javabaserade CMS-verktyget SiteVision. Därmed överger den globala värmepumpstillverkaren sin tidigare strategi med Episerver som de berättade om så sent som 2015. Då hade Precio ansvaret att flytta runt 40 webbplatser till .NET plattformen. Och integrera densamma mot Sharepoint dokumenthantering och intranät (av Bool 2013).

”– Vi träffade ett antal webbyråer i urvalsskedet för att hitta en samarbetspart. Consid kom upp med ett bra förslag på hur vi långsiktigt och effektivt kan utveckla vår online närvaro. Att de står för en liknande värdegrund som vi har på NIBE gjorde valet enkelt.”

Säger Magnus Axelsson, Market Communication Manager på NIBE Energy Systems. Konsultbolaget ska ha byggt strategin på en skalningsbar arkitektur som återanvänder mallar i koncernens alla dotterbolag – de kallar det ”small, medium, large-koncept” och det ska erbjuda ”perspektiv på kostnadseffektivitet inom globala plattformsprojekt”. Consid ska även se över produktstrukturen som väntas få ett omtag och nu ska flyttas till en svensk inRiver PIM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Altor och QNTM Groups uppdaterade Bizzkit plattform får "revolutionerande" förändringar, nya partners

NIBE hade tidigare använt Episerver för att bygga webbplatserna nibe.se och nibe.com. När det var dags att uppgradera började NIBE se sig om efter en ny lösning.

”– Att det var dyrt att uppgradera och att det var så konsultberoende var de två främsta anledningarna till att vi valde att byta plattform.”

Säger Per Pegard, webbutvecklare på NIBE och Birgitta Gustafsson, Corporate Communication på NIBE Industrier fyller i:

”– Jag upplevde att det var krångligt att bara få till en fungerande designmall som också skulle passa den mall som NIBE hade valt. Även flera mindre, enklare ändringar som vi ville göra var i princip helt omöjliga att få till.”

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.